Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ile Fen İşleri müdürlüğü taşeronlarında çalışan 190 işçi bu kez yaşadıkları mutluluğu paylaşmak üzere Düzce’de bulunan bir otelin restoran kısmında düzenlenen kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Belediye İş Sendikasına üye 190 işçi, yürütülen toplu iş sözleşmelerinin Yüksek Hakem Kurulu’nca imzalanması ve Düzce Belediyesi tarafından üç aydır uygulanarak geriye dönük ücret farklarının da bu ay içerisinde ve tek seferde ödenmesinin sevincini yaşadı.

“2015 yılından bu yana verdiğimiz mücadelenin karşılığını Başkan Ay geldikten sonra aldık”
Tüm işçiler adına bir konuşma yapan Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri  Erdoğan Kefeli şunları kaydetti:

“Tüm arkadaşlarımız 2015 yılında çıktığımız bu zorlu ve meşakkatli yolda sona ulaşmış olmanın mutluluğu ile kahvaltı yapalım, sohbet edelim istediler. Biz de kendileriyle birlikte olduk. Bugünlere gelmek gerçekten kolay olmadı. 2015 yılında çıktığımız bu yol sonrasında gerçekten büyük zorluklarla karşılaştık. O dönemde yapılan engellemeler, kadrolu arkadaşlarla yaşadığımız sıkıntılar, yasal sorunlar, işverenlerin itirazları ve kısa dönemde yapılan iş ihaleleri ve iş kolunda yapılan değişiklerle üyeliklerin düşmesi gibi birçok sorunu aştık. 2017 yılında yapılan sözleşmeler sonucunda da Dursun Bey geldikten sonra 3 aylık toplu sözleşme uygulandı. Geriye dönük farklarımızda bu ay toptan ver bir defada arkadaşlarımıza verildi. Biz kendisine teşekkür ediyoruz. Bu ücretler o arkadaşlarımıza analarının ak sütü gibi helal olsun. Çünkü bir mücadelenin sonunda bu noktaya geldiler. Bugünden itibaren de yeni yetkiler için müracaatlarda bulunduk bakanlığa. Eğer bakanlık kısa dönem için, 3 aylık dönem için yetki verdikleri takdirde toplu sözleşmelerimizi yeniden yenileyeceğiz. Yetki vermezse 2 Nisanda toplu sözleşmelerimizi yeniden yapmanın mücadelesini vereceğiz.”

Haber: Ö.YILMAZ