Devlet hastanesi inşaatında taşeron firma el değiştirince, eski firmanın borçlarını kapatmaya uğraşan yeni firma işçilerin parasını ödeyemedi. Zaman zaman iş bırakarak para alamamalarını protesto eden işçiler yine iş durdurdu. Geçtiğimiz Aralık ayında işçilerin iş bırakmasının ardından devlet hastanesinin yeni Şantiye Şefi bir açıklama yapmış, geçmişten gelen borçların ancak kapatıldığını söyleyerek, işçilerin parasının bu ay ödeneceğini bildirmişti. Yaklaşık 3 aydır paralarını alamayan işçiler, ceplerinde çay parası dahi olmadığını söyleyerek tepki gösterirken, mağdur olduklarını ifade ederek paralarını istediler.
Kaba inşaatı yüzde 45 oranında tamamlanan devlet hastanesi inşaatında 3. Kez Taşeron firma değişikliğine gidilirken, 2014 yılının Haziran ayında bitirilmesi planlanan hastane bugüne kadar yapılan yanlış müteahhit seçimi nedeniyle hızlı ilerleyemiyor. Taşeron firma el değiştirmesine rağmen geçmişteki borçlar hastanenin gidişatını da yavaşlatıyor.
Hastane inşaatında çalışma yapılmazken, görevliler ise hava şartlarından dolayı inşaat alanında buzlanma yaşandığını bu nedenle bir süreliğine çalışmaların durdurulduğunu bildirdi.

 

Haber: H. İŞCAN