10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lokman Ceylan, İŞKUR'un her zaman engellilerin yanında olduğunu vurguladı.

36 bin TL hibe desteği veriliyor

İŞKUR'un çeşitli faaliyetlerle engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar yürüttüğünü aktaran İl Müdürü Ceylan, “Bu kapsamda; Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğümüzce koordine edilen ve İŞKUR İl Müdürlüklerimiz tarafından ilgili kanun maddesi kapsamında tahsil edilen İdari Para Cezası Fonu'ndan engelliler için kaynak tahsis edilmektedir. Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin kendi işini kurmaları halinde 36 bin TL hibe desteği verilmektedir. Verilecek desteğin amacı, engellilerin kendi işlerini kurmasına ve mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır. Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler ve engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, desteklenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Son tarih 10 Haziran

Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engellilerin projelerini 10 Haziran 2016 tarihine kadar hazırlayıp İŞKUR İl Müdürlüğü'ne teslim edebileceğini belirten Ceylan, açıklamasını şöyle noktaladı: “Geçtiğimiz günlerde il müdürlüğümüze bu fon kaynağından faydalanmak için başvuran dört adet proje kabul edilmiş ve faaliyete geçmiştir. Engelli kardeşlerimiz bu fondan kendi işlerini kurmak, sosyal hayatın içinde çalışarak göğsünü gererek yer almak için, Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze başvurarak bilgi alabilir. Bu vesile ile 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Engelliler Haftası'nı İŞKUR olarak kutlar, Engelliler Haftası'nın engelli kardeşlerimize hayırlı ve faydalı olmasını dileriz.”

HABER;C.ÜSTÜNER