İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay ve ilgili kurum amirleri bugün Düzce’deydi. Düzce’ye sabah saatlerinde gelen İSKİ yetkilileri, Belediye Başkanları ile kahvaltıda buluştu. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i makamında ziyaret eden Altay ve kurum amirleri ardından arazide incelemede bulundu.


Düzce’de özellikle ilçeler için hayati önem taşıyan Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili görüşmelerde bulunan İSKİ Yetkilileri bu kapsamda yer arayışlarını tamamlayan Kaynaşlı’ya gitti. İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktarla Birlikte Kaynaşlı Şimşir Mahallesi’nde söz konusu alanda incelemeler yaptı. Kaynaşlı merkez ve köylerinin kanalizasyon problemini çözecek olan atık su arıtma tesisinin projesinin tamamlandığı ve ihaleye çıkacak düzeye geldiği öğrenildi. Cumayeri ve Gümüşova’da yer belirleme çalışmalarında sona geldiği, Yığılca’da ise arayışın devam ettiği bilgisi edinildi.


Atık su tesisleri Kaynaşlı, Cumayeri-Gümüşova ve Yığılca ilçelerine yapılması planlanıyor.  İlçelere yapılacak olan Arıtma tesisleri 2011 yılında bu yana gündemde. Tesisler yapılamadığı için ilçelerdeki kanalizasyon suları Melen Çayı ve Asar Deresi'ne akıyor.

Haber;S.KAŞKIR