Özellikle kuvvetli yağışlarda taşan dereler nedeniyle su baskınları yaşanan Akçakoca'da soruna kökten çözüm getirilmesi için düğmeye basıldı. Geçtiğimiz aylarda yolları, evleri ve işyerlerini sular altında bırakan dere taşkınının ardından Devlet Su İşleri tarafından yağışların en etkili olduğu sonbahar ayında taşkınlara karşı önlem alınıyor. Bu kapsamda Çuhallı Çarşısı'nda meydana gelebilecek sellerin ve taşkınların önüne geçmek için dere yatağı ıslah çalışmaları gerçekleştiriliyor.

 

Bu çalışmaların su baskınlarının yaşanmaması bakımından bir pansuman niteliğinde olduğunu ifade eden Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, “Amacımız su taşkınlarının önüne geçilmesidir. Buradaki sorunun çözülmesi için köklü bir çalışma gerekiyordu, bizlerde bu sorunun en kısa zamanda çözülmesi için DSİ ile beraber çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

 

Dere ıslah projesi Akçakoca’mız için çok önemli bir çalışmadır. Kentin büyümesi, gelişmesi açısından önemli projeler üretmeye ve yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız bütün hizmetler Akçakoca’mızı daha modern ve çağdaş bir kent haline getirmek içindir.” diye ifade etti.

 

1

 

 

 

HABER: S. KAŞKIR