Üçköprü köyünde bulunan devlet arazisine yıllar önce yerleşen bir işletme halkın tepkisine neden olmaya devam ediyor. İddiaya göre 10 ay önce işletmenin bulunduğu arazinin Orman İşletmesine ait olduğu kararı çıkmasına ve bu karar işletme sahibine tebliğ edilmesine karşın arazi hala boşaltılmadı.

Bu durum karşısında uzun süredir sessizliklerini koruyan yöre halkı, bir araya gelerek işletmenin bulunduğu alandan kaldırılmasını, yerine park yapılmasını ve Kaynaşlılı şehidimiz Sabri Altınbaş’ın adının parka verilmesi için yollara düştü.

“Boşaltılmaması bizi üzüyor”
Köy sakinlerinden Aydın Bayraktar isimli vatandaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu işletmenin burada bu mahalle içerisinde halka verdiği zararlar kötü görünüm bizi rahatsız ediyordu. Bu tesisin öncelikle organize bölgelerine gitmesi gerekir. Üçköprü köy halkını rahatsız ediyor.

Bizimde talebimiz şu;  şahıslar için bir şey talep etmiyoruz. Biz ağaçlandırma istiyoruz. Defalarca orman işletmesine dilekçe verdik. Onlarda sıcak bakıyorlar bu işe ama buranın boşaltılmaması bizi üzüyor” dedi.



"Karar 10 ay önce verilmiş"
Söz konusu alanı Orman İşletmesinin boşaltması gerektiğini yetkinin de onların elinde olduğunu ifade eden Bayraktar, “Yargıtayın kararı 10 ay önce verilmiş bir karardır bugün hala düzelmiyor. Bizim talebimiz üç köprü köyü halkı olarak buranın ağaçlandırılması, şehit kardeşimizin adını vermek. Yeşil alan istiyoruz talebimiz bu. Böyle bir yeşil alanımız yok. Biz vatandaşlarımızın oturabileceği yeşil alan istiyoruz.

"Şehidimizin adını park’a vermek istiyoruz"
Üçköprü Köyü eski Muhtarı Yaşar Yener ise konuyla ilgili mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada, “Buradaki sıkıntı 15 seneden beri var. Benim muhtarlık yaptığım dönemde köyün 8 bin metre borusunu aldı özel idareden döşemedi, sahtekar. Çankırılı gelmiş burada bizim köyü burada birbirine düşürüyor. Mahkeme kararı var mahkeme kararını uygulamıyor. Boşaltılması isteniyor, karar 2016 yılında bitti. Biz buraya Yörükler’de ki şehidimizin adının verildiği park alanı olmasını istiyoruz. Başvurumuzu yaptık sonuç bekliyoruz” dedi.