D-100 Karayolu üzeri Mergiç Mahallesi mevkiinde 194 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen Melensu Park Projesi 1. Etabı kapsamında yerleştirilen onlarca aydınlatma direğinin henüz kullanıma açılmadan boş yere yanık vaziyette durmasını, Öncü WhatsApp İhbar Hattı'na gönderdiği fotoğraflarla 'Bu israf neden?' diye soran vatandaşa Düzce Belediyesi’nden yanıt gecikmedi.

2016 yılında yapımına başlanan, geçtiğimiz yaz aylarında açılışının yapılması beklenen ancak çalışmaları bugünlere kadar sarkan Düzce Belediyesi’nin vizyon projesi Melensu Park ile ilgili sorumluluğun kendilerinde olmadığını açıklayan Düzce Belediyesi topu müteahhit firmaya attı.

“Projenin tüm safhaları müteahhit firma yetki ve sorumluluğundadır”
Müteahhit firmanın proje teslimini henüz yapmadığını bildiren Düzce Belediyesi, “D-100 Karayolu Mergiç Mahallesi mevkiinde başlatılan Melensu Park projesi tamamlanmamış olup henüz yapım aşamasındadır. Bu nedenden ötürü söz konusu projenin teslimi müteahhit firma tarafından Düzce Belediyesine yapılmamıştır. Dolayısıyla projenin tüm safhaları müteahhit firma yetki ve sorumluluğundadır. Kamuoyunda tartışılan, proje alanı içerisinde yer alan dekoratif aydınlatmaların yapım başta olmak üzere tüm maliyetleri müteahhit firmaya aittir” ifadelerini kullandı.

“Kablolar tahrip edildiğinden geceleri aydınlatmalar açık bırakılıyor”
Melensu Park Projesinde müteahhit firma tarafından dekoratif aydınlatma ve lambaların tamiratlarının devam ettiğini ve test aşamasında olduğu belirtilirken, “Tüm bu çalışmalar esnasında ne yazık ki dekoratif aydınlatmalara ve diğer donanımlara ilişkin kablolar kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilmiştir. Bu nedenden dolayı da müteahhit firma özellikle geceleri dekoratif aydınlatmaları açık bırakmak durumunda kalmıştır. Tüm bu iş ve işlemlerden ötürü işin teslimi yapılmadığından Belediyenin herhangi sorumluluğu bulunmamaktadır” denildi.

Haber: Ö.YILMAZ