Aylardır beklenen gelişme "İl Trafik Komisyonu" kararı ile resmiyet kazandı. Tekrar trafiğe açıldı-açılacak tartışmalarının aylardır devam ettiği İstanbul Caddesi bu sabah bir daha kapanmamak üzere araç geçişine açıldı.

BAŞKAN'DAN AÇIKLAMA

Telefonla bilgi aldığımız Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, hem anketlerde hem de vatandaş ve esnaflarla yaptıkları görüşmelerde İstanbul Caddesi'nin tekrar araç trafiğine açılması talebinin kendilerine iletildiğini aktardı.

İL TRAFİK KOMİSYONU KARARIYLA...

Her ay toplanan İl Trafik Komisyonu'nda bu taleplerin de masaya yatırıldığına işaret eden Başkan Ay, bu doğrultuda Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başkanlığındaki son toplantıda caddenin tekrar eski haline döndürülerek araç geçişlerine açılması kararı alındığı aktardı.

2017 YILINDA KAPANMIŞTI

Mehmet Keleş'in başkanlık koltuğunda oturduğu 2017'nin temmuz ayında Düzce Belediyesi Yayalaştırma Projesi kapsamında araç trafiğine kapatılan İstanbul Caddesi için tartışmalar hiç bitmedi. 

"AÇILSIN" DİYENLER SEVİNDİ

Trafikte artan sıkıntılar, cezai yaptırımlara karşılık bisiklet ve motosiklet sürücülerinin yola girmeye devam etmesi ve esnafın işlerinin olumsuz etkilenmesi gibi nedenlerle yolun tekrar açılmasını isteyenlerin yüzü bu kararla gülerken, tramvay uygulaması ile nostaljik bir hava kazandırılan caddenin kapalı kalması yönünde görüş bildirenler hayal kırıklığı yaşadı.

BOŞ YERE YÜZ BİNLERCE LİRA HARCANDI!

Öte yandan yüz binlerce lira harcanarak tramvay hattı döşenen, yeni kavşaklar yapılan ve tabelalar yerleştirilen İstanbul Caddesi Yayalaştırma Projesi vatandaşın ödediği vergilerin boş yere akıtıldığı bir proje olarak tozlu raflara kalkmış oldu!

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Diğer taraftan Düzce Valiliği de konuya ilişkin yazılı bir bilgilendirme yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi: "İl Trafik Komisyonu, Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı Başkanlığında 30 Kasım 2018 tarihinde Valilik Makam Toplantı Salonunda toplanmış olup aşağıdaki kararlar alınmıştır; deneme amacıyla araç trafiğine kapatılan İstanbul Caddesinin, Atatürk Bulvarı ile Mehmet Akif Caddesi arasında kalan kısmının batı istikameti tek yön olarak trafiğe açılacaktır. Buna göre İstanbul Caddesinin trafiğe açılmasına bağlı olarak diğer yan yollar ve bağlantılı sokaklar ile ilgili olarak da düzenleme yapılmıştır. Alınan kararlar ile ilgili olarak alt yapı çalışmaları ile trafik işaret ve levhaları ile yolun bakım ve onarım çalışmaları Düzce Belediye Başkanlığı tarafından yerine getirilecektir. Yeni düzenlemenin ilimiz trafik akışı ve güvenliği için hayırlı olması dileklerimiz ile kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur."

HABER: C. ÜSTÜNER

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8