Düzce’nin en önemli caddelerinden biri olan İstanbul Caddesi’nden, İstanbul’un meşhur Beyoğlu ve istiklal caddesinde olduğu gibi tramvaylar geçecek. Bu kapsamda cadde öncelikle uzun süreli parklanmaya kapatıldı. Şimdi de caddede tek şerit uygulaması için hazırlıklar yapılıyor. Tek şerit uygulamasının ardından caddede raylı sistem için çalışmalara başlanacak.
Konuyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı İsmail Bayram, şehir içinde trafiği rahatlatacak çalışmalar yaptıklarını raylı sistem için de çalışmaların etap etap ilerlediğini söyledi.
“Kapattım” Demek İçin Bir Cadde Kapatılmaz
Bayram, “Bizim odaki projemiz caddenin trafiğe kapatılarak raylı sistem döşenmesi. İstiklal caddesindeki gibi bir vagonla toplu taşımanın sağlanması. Yapmak istediğimiz bu noktaya ulaşmak için etap etap ilerledik. Önce park yasağı uyguladık. Şimdi de tek şerit uygulaması için bir hazırlık yapıyoruz. Daha sonrasında bahsettiğimiz raylı sistem çalışması olacak. Bunlar peşi sıra gelecek çalışmalar.   Tüm bunların sağlıklı işlemesi için şehrin farklı noktalarında yapmamız gereken başka düzenlemeler var. Onlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. İstanbul Caddesi Düzce’nin kuruluşundan itibaren en önemli caddesidir. Bu cadde ile ilgili karar verirken bütün etütler yapmamız lazım. Şehir içindeki trafiği rahatlatacak adımlar atıyoruz. Dolayısıyla İstanbul Caddesi de bunların en önemlisi “kapattım” demek için bir cadde kapatılmaz. Bu nedenle gerekçeleri iyi ortaya koyarak büyük çoğunluğun mutabık olacağı bir noktaya getirmek durumundayız.”diye konuştu.

 

Haber; S. KAŞKIR