Toplumu maddenin zararları hakkında doğru şekilde bilgilendirmek üzere dizayn edilen Narkotik Eğitim TIR’ının 20.durağı Düzce oldu.

Bugün, Anıtpark Meydanı’nda vatandaşların hizmetine sunulan TIR’ı Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve Düzce protokolü de ziyaret etti.



“Doğru yerden öğrenmek adına herkesi davet ediyoruz”

TIR’ın kullanım amacına ilişkin bilgilendirmede bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Yücel Salatan şöyle konuştu:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak çalışmalarımız hızla ve kararlılıkla devam ediyor. Ama bunun yanında polisiye çalışmalarla bu işin sonunun gelmeyeceğinden dolayı çalışmaları, “Narkotik Eğitim TIR’ı” olarak projelendirdik. Narkotik Eğitim TIR’ımız 2015 yılından bu yana faaliyetlerimiz devam ediyor. İstanbul’da Kalkınma Bakanlığı’nın da destekleri ile İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan aldığımız destekle birlikte faaliyete geçirildi. Düzce ili bizim 20.durağımız. İllerden gelen talepler üzerine faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Madde kullanımının zararlarını biyolojik, psikolojik ve sosyal yönden her türlü zararını anlatmak için buradayız. Halkımıza açık bir TIR’ımız. Madde kullanımı ile ilgili bilmek istediklerini, görmek istediklerini doğru kaynaktan, doğru yerden öğrenmek adına herkesi davet ediyoruz.”



“Her birinde farklı olmak üzere 30 tane farklı uygulamamız var”

TIR’in içerisinde 12 adet dokunmatik ekran olduğunu kaydeden Salatan şunları kaydetti:

“Her birinde farklı olmak üzere 30 tane farklı uygulamamız var. Bağımlılık yüzüğü ile başlıyor. Kişilerin kullanım süreçlerini gösteriyor. Süreçle birlikte fit olacaksın, zayıflayacaksın gibi yalanlarının neler olduğunu onlara göstermeye çalışıyoruz. Her birinde farklı uygulamalar var. Kalbe etkisi var, organlara, beyne verdiği zararları gösteriyor. ‘Bir kullanıcıyı nasıl tanırım?’ diye bir ekranımız var. Anne babaları ilgilendiriyor bu ekran. Bir ekranımızda da gerçek hayat hikayeleri var.”



Salatan, yaptığı açıklamanın ardından Vali Dağlı ve protokole, TIR’ın içinde sunulan imkanlara ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Öte yandan uyuşturucu kullanıcılarının nezarethanede verdikleri ifadelerinin de yer aldığı ve bugün Anıtpark Meydanı’nda bulunacak olan TIR, 14 Kasım’da Düzce Borsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 15 Kasım’da Düzce Üniversitesi Merkez Kampüsü, 16 Kasım’da ise Dr. Engin Pak Cumayeri Meslek Yüksek Okulu’nda vatandaşların hizmetine sunulacak.

Haber: M.SİNE