Düzce sokakları yine iç acıtan bir görüntüye sahne oldu... Bu kez adres Beyciler Mahallesi'ydi...

Karınlarını doyurmak için soluğu mahallede bulunan bir çöp konteynerinin yanında alan biri yaşlı iki kadın ile küçük yaştaki iki çocuğun yiyecek ararkenki hali yürek burktu.

Bebek arabasını andıran bir tekerlekli sandalye üzerinde oturan yaşlı kadına torunları olduğu düşünülen küçük çocuklar tarafından çöpten bulunan yiyeceklerin uzatıldığı anlar mahallede yaşayan bir vatandaş tarafından kaydedildi.

Haber merkezimize gönderilen görüntülerde, çöp konteynerinde yiyecek bir şeyler arayan genç kadın, bulduklarını yanındakilere veriyor. Aç kalmamak için yiyeceğini çöpten çıkarmaya çalışan ve Iraklı olduğu öğrenilen ailenin ortaya çıkardığı üzücü manzara bir kez daha 'çaresizliğin resmi' olarak yorumlanırken, devlet tarafından mültecilere yapılan yardımlar göz önüne aldığında bu ailenin neden çöplerden yiyecek arayacak kadar düşkün olduğu sorgulamaya açıldı.

KADİM'den açıklama
Öte yandan Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kardeşlik Akrabalık ve Dostluk İletişim Merkezi (KADİM) yetkililerinden çöpten yiyecek arayan aileye ilişkin açıklama geldi. Beyciler Mahallesi'nde ikamet eden Iraklı aileye diğer mültecilere olduğu gibi gerekli yardımların yapıldığını ve yapılmaya da devam edildiğini aktaran yetkililer, söz konusu ailenin ihtiyaçları olmamasına karşılık çöplerden karton topladığını bildirdi.

Haber: C. ÜSTÜNER