Çevre Haftası'nı kutladığımız şu günlerde doğanın korunmasına yönelik mesajlar verilirken Düzce'nin bazı bölgelerinde yaşanan çevre kirliliği doğaya ne kadar sahip çıkıldığını gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz günler Kalıcı Konutlar bölgesinde yeşil alanların bakımsızlığı ve atılan çöplerin yarattığı kirliliği ekrana taşımıştık. Benzer bir manzara bu kez Kaynaşlı'da kameralarımıza takıldı. Kaynaşlı’da ilçenin ortasından geçen Kaynaşlı Deresi, çöplüğe dönmüş durumda.

Derenin içinde çocuk bezinden pet şişelere kadar ne ararsınız var. Adeta çöplüğe dönen derenin çizdiği manzara çevre ve doğaya karşı duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynaşlı Belediyesi tarafından “Çöp ve hafriyat dökmek yasaktır” yazılı tabela yerleştirilmesine karşın, bazı duyarsız vatandaşlar tarafından derenin çöplük gibi kullanılması hem görüntü hem de sağlık açısından olumsuz etki yaratıyor. Yeşilin korunması ve doğanın canlılar için yaşamsal öneminin vurgulandığı bu haftada bu görüntüler temiz doğa, temiz çevre sloganlarıyla bağdaşmıyor.

Haber; E. BEKTAŞ