Sosyal medyada oyuncak kamyona bağladığı Türk Bayrağı ile fenomen olan çocuğun kim olduğu merak konusu oldu. İstanbul, Sakarya gibi illerde çekildiği iddia edilen fotoğraf karesindeki çocuğun  4 yaşındaki Utku Enes Mandıralı olduğu ortaya çıktı.  Basın mensupları 4 yaşındaki Utku Enes Mandıralı ve ailesini yine Anıtpark’taki demokrasi nöbeti tutarken buldu. 

Kameraları görünce konuşmaktan çekinen Utku Enes, kamyonuyla oynamaya devam etti. Baba Murat Mandıralı, fotoğrafın hikayesini söyle anlattı:

'Bir akşam çıktık eziyoruz. Benden oyuncak istedi. Bir kırtasiyeye girdik. Çıkarken bir Türk Bayrağı gördüm ve kamyona taktım. Biraz daha ilerde baloncu gördüm. Oradan da bir ip aldık ve beraber konvoya girdik. Aradan bayağı zaman geçti. Çalıştığım fabrikada arkadaşlar bana söyledi. Baktım ki sosyal medya da paylaşmışlar. “

Anne ve babasıyla her akşam demokrasi nöbeti tutan Utku Enes’in yaşadıklarını anne Asiye Mandıralı şöyle anlattı:

'Korna seslerini duyunca hoşuna gidiyor. Benimle beraber sabaha kadar bekledi. 'Anne neden savaş yapıyorlar diye sordu. Ülkemiz için meydanlara gidiyoruz dedim”

Utku Enes Mandıralı'ya Düzce Genç Eller Derneği üyeleri tarafından daha büyük bir oyuncak kamyon hediye edilirken, Küçük Enes sosyal medyada fenomen olan fotoğrafındaki kamyonuyla yeniden demokrasi konvoyuna katıldı.