10 yıldır ALS hastası ama göz tanıma sistemiyle bilgisayarda kitap yazıyor, sosyal medyada paylaşımlar yapıyor. Yatağa bağımlı olarak yaşayan Özlem Özalkan için Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanı Dursun Ay, Özlem’in isteğini yerine getirerek ambulansla kendisini Güzeldere’ye götürdü. 1’i erkek 3 kardeş olan Özlem, sosyal medya aracılığıyla Afrika’da 5 tane su kuyusu da açtırmayı başardı.



“Bundan sonra nereyi isterse artık biz emrine amadeyiz”
Özlem’in isteklerine amade olmaya hazır olduklarını söyleyen Düzce Valisi Zülkif Dağlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Özlem kızımızın ibretlik hikayesini şu yağmurlu bereketli günde hep birlikte izlemiş ve görmüş olduk. Kızımız ALS hastası ve uzun süredir dışarıya çıkma fırsata olmamış ve sadece tavanı görmüş. Bu haliyle ben millet için neler yapabilirim, insanlık ve ihtiyaç sahipleri için neler yapabilirim diye düşünen bir kızımız. Bu manada Afrika’da 5 tane su kuyusu açtırdığını da öğrenmiş olduk. Gözleriyle okuma mahiyetinde sosyal medyayı çok iyi bir şekilde kullandığını, kitap yazdığını burada yine öğrenmiş olduk. Bize düşen kızımızı bir nebze de olsa rahatlatmaya çalışmaktır. Kırla, yeşil doğayla, yağmurla buluşturmak adına böyle bir faaliyeti yapmış olduk. Kendisinin bizden en büyük talebi buydu. Bu şekilde kendi isteğini yerine getirmiş olduk. Bizim biraz daha kendimize gelmemize, ibret almamıza, aynaya bakmamıza vesile oldu. bizim hep birlikte toplum olarak neler yapabilirizi düşünmeliyiz. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ne güzel şeyleri başardığını da görmüş olduk. Bu kadar hastalığa rağmen direniyor ve mücadele ediyor. Önce isteği doğrultusunda Kültür Park’a gittik şimdi ise ikinci isteği olan Güzeldere’ye geldik. Bundan sonra nereyi isterse artık biz emrine amadeyiz.”



“Burada olmaktan çok mutlu”
Belediye Başkanı Dursun Ay da açıklamasında şöyle konuştu:
“Sayın Valimizin herkesin sıkıntısını dikkate almasıyla birlikte iyi projeler gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın bütün sorunlarını, taleplerini dinliyoruz. Ortak bir şekilde Düzce’mizin bütün sorunlarını ve böyle değerlerini hemen karşılamaya çalışıyoruz. Bu, bizim için örnek bir modeldir. Kendisi yatakta ama başaramayacağı bir şey yok. Dolayısıyla bizim bundan çok büyük dersler çıkarmamız gerekiyor. Tamamen fiziksel olarak sağlam olan kişilerin neler yapabileceğini bize göstermiş oluyor. Yüzünden belli, buradan olmaktan çok mutlu.” 



“Sadece mama verebiliyoruz”
ALS hastası Özlem’in babası Cihan Özalkan ise kızının yaşadığı sıkıntılara değinerek şu cümleleri kullandı:
“Kızımız ALS hastası ve göz kası haricinde hiçbir kası çalışmıyor. Vali Bey’den rica ettik ve yatağa bağımlılık nedeniyle 6 yıldır dışarıya çıkmadığı için dışarıyı görsün istedik. Vali Bey Allah razı olsun ricamızı kabul etti. Bi gökyüzünü görsün, ağaç görsün istedik. 10 yıldır hasta ve 6 yıldır dışarıya çıkamıyor. Sadece göz kası çalışıyor ama bu sayede sistemle bilgisayarda kitap yazıyor, namaz kılıyor. Bir şey yiyemiyor ağzından, sadece mama verebiliyoruz.”



Haber: M. AYDIN