Dün akşam tüm Türkiye’de yeni yıl kutlamaları yapılırken, herhangi bir olumsuzlukta vatandaşın yardımına koşmak için her zaman olduğu gibi itfaiye, 112 ve emniyet personeli de görev başındaydı. 365 gün 24 saat Düzce halkına hizmet veren Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de yeni yıla görev başında girdi.
2012'de yangın, kurtarma, su baskını, trafik kazası gibi bir çok olaya müdahale eden İtfaiye erleri, Yılbaşı da olsa Bayram da olsa her zaman görevlerinin başında olduklarını bildirdi.
İtfaiye Amiri Mehmet Caner Polat, “ Bütün meslek hayatımız boyunca diğer acil grubundaki personellerle birlikte biz de görev başındayız. Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliliği için buradayız. Görevimizi severek yapıyoruz. Bu görev herkese nasip olmaz.”diye konuştu.
İtfaiye personellerinin vatandaşlardan bir de istekleri vardı. Olay yerine biran önce ulaşmak için çaba sarf eden İtfaiye erleri vatandaşların yanlış parkları ve şerit ihlalleri nedeniyle olay yerine gecikmeli gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.
İtfaiye personeli, “ biz en kısa sürede olaya müdahale etmek için ihbarını aldıktan 35-40 saniyede çıkış yapıyoruz. Ancak yanlış parklanmalar ve şerit ihaleleri nedeniyle olay yerine gecikmeli yada kaza yaparak gitmek zorunda kalıyoruz. Bizim özellikle istediğimiz yakın mesafedeki işlerini görmek için araçlarını uygunsuz park etmesinler. Mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Yolları trafiğe açık bıraksınlar. Yanan ev yada kaza yapan kendi ailesinden biri olabilir. ” diye konuştu.

İtfaiye personelleri ayrıca vatandaşların evlerine mutlaka yangın söndürme cihazı almaları gerektiğine de dikkat çekti.

Haber; S. KAŞKIR