Düzce Kent Park’ta 3 Ağustos tarihinde hizmete giren ‘’Kusursuz Kafe’’ Düzce’lilerden yoğun ilgi gördü. Down sendromlu gençlerin istihdam edildiği kafede, kafe hizmeti vermenin yanı sıra farklı etkinlikler de yapılmaya başlandı. Down sendromlu çalışanlar, bugün yapılan etkinlikle “çocuk işçiliğine hayır” farkındalığı yaratmak istedi. Kafede garson olarak çalışan down sendromlu gençler resim ve tuval çalışması yaptılar. Proje Koordinatörü Mine Üçüncü etkinliği şu ifadelerle anlattı:

'' Çocuk işçiliği son olsun dedik ''

“Buradaki gençlerle birlikte Düzceliler aile oldular. Hep birlikte sohbet ediyorlar, dertleşiyorlar,  gülüyorlar, birçok değeri paylaşıyorlar. 18 gencimiz istihdam edildi ve 18 gencimiz burada farklı alanlarda çalışıyorlar. ‘Artık farklı aktivitelere başlayabiliriz’ dedik. Çünkü Düzce halkı benimsedi burayı, biliyor ve sürekli de geliyorlar. O yüzden dedik ki bugün bir resim etkinliği yapalım. Sevgili Mimar Ressamımız Cansu Üçüncü’nün gönüllülüğü ile gerçekleşti. Gönüllü olarak bugün kafemize geldi ve Düzce’den katılan gençlerle ve kafemizde ki gençlerle özellikle çocuk işçiliğine karşı bir farkındalık oluşturabilmek için resim çalıştayı yaptık. Bugünün konusuyla çocuk işçiliği son olsun dedik.”



Kusursuz kafede etkinliklerin devam edeceğini ifade eden Üçüncü, Düzce halkını kafeye davet etti. Üçüncü Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in önderliğinde kafenin geleceğini sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Kusursuz Kafede garson olarak çalışan Ramazan Aydın, “Bugün resim çalışmamız var. Allah razı olsun, bütün akrabalarımız, sevdiklerimiz geldi. Arkadaşlarımız serbest çalışma yapıyor. Kimi çiçek çiziyor, kimi yazı yazıyor. Bugün çok farklı oldu. Ortam çok güzel. Herkes gelse daha güzel olur.” şeklinde konuştu.