Belediye İş Sendikası yazılı bir basın açıklaması yaparak Düzce Belediyesi hakkında önemli iddialarda bulundu. Sendikal örgütlenmenin son günü olması nedeniyle, işçilerin dün tek tek, Düzce Belediyesi özel kalem müdürlüğüne çağrılıp, tehdit edildiğini belirten Belediye iş sendikası Toplu Sözleşme Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, işçilerin Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in talimatıyla istifaya zorlandığını ifade etti. Kefeli ayrıca Su işleri müdürlüğü personeli Recep Yıldırım’ın da kalp krizi geçirdiğini iddia etti.
 
Yapılan açıklamada “Sendikal örgütlenmenin son günü olması nedeniyle, dün işçiler tek tek, Düzce Belediyesi özel kalem müdürlüğüne çağrılıp, İşleri, aşları ve ekmekleri ile tehdit edilerek, Belediye Başkanının talimatı sendikadan istifa edeceksiniz denilerek, yıllardır örgütlü oldukları BELEDİYE İŞ SENDİKASINDAN istifaya zorlanmışlardır. Kimi arkadaşlarımız, taşeronda çalışan kardeşleri ya da çocuklarının işten atılması ile tehdit edilirken, kimi arkadaşlarımızda sizinle uğraşırız, gerekirse işten atarız denilerek tehdit edilmiştir.
 
            Yapılan baskılar karşısında, bazı arkadaşlarımız ağlayarak ve bizlerden helallik isteyerek istifa etmek zorunda bırakılmış, bir arkadaşımızda (Su işleri müdürlüğü personeli Recep YILDIRIM)  bu baskılar karşısında dayanamayıp kalp krizi geçirmiştir. Kimi müdürler, çavuşlar ve yetkili konumda olan kişiler, belediyede çalışan kardeşlerini, çocuklarını veya yakınlarını sendikadan istifa ettirmeleri yönünde yapılan baskıya boyun eğmek zorunda bırakılmışlardır.
 
Düzce Cumhuriyet Savcısına da buradan suç duyurusunda bulunuyorum, 17 Eylül 2015 tarihinde bu baskılar karşısında, gözyaşları dökerek, belediye iş sendikasından istifa eden işçileri çağırıp, yapılan baskılar ile ilgili dinledikten sonra, ilgili kişiler hakkında gerekli davaları açmasıdır.” İfadeleri kullanıldı.


Haber:Y.SEVER