Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “İstihdam Seferberliği” çağrısına Düzceli işverenlerin destek verdiğini belirterek, Düzce’de son bir yıldaki istihdam bilançosunu açıkladı.

Aktif çalışan sayısı 102 bin 822'ye yükseldi
Özlü, son bir yılda istihdam artışı yaşanan Düzce’de 7 bin 224 kişinin iş sahibi olduğunu kaydederek 2016'da 95 bin 598 olan aktif çalışan sayısının 2017'de 102 bin 822'ye yükseldiğini kaydetti.

Bakan Özlü yaptığı açıklamasında, yerli yatırımcılarla birlikte özellikle dünya markası firmaların da Düzce’yi tercih ederek burada yatırım yapmalarının istihdamın artmasına neden olduğunu belirtti.

“Düzce’de 2100 işletmeye 55 milyon TL'lik destek sağlandı”
KOSGEB kredilerine ilişkin de bilgilendirmede bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Yine bu yıl içerisinde bakanlığımıza bağlı KOSGEB tarafından verilen 50 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği sayesinde ilde 2100 işletmeye 55 milyon TL'lik bir nakit destek sağlanmış ve bu sayede birçok esnaf hem iş yerlerini büyütmüş hem de istihdam artışına sebep olmuştur.” ifadelerinde bulundu.


Haber: Ö. YILMAZ