İl Özel idaresine verilen bin 60 işyeri paylaşılamıyor. CHP Merkezi İlçe Başkanı Semih Cemşit'in ünivesiye ayrılan işmerkezinin Düzce'de THK Meslek Yüksek okulu ve kolejine verileceği iddası Düzce gündemini meşgul ediyor.

 



Konuyla ilgili olarak Vali Adnan Yılmaz, Düzce Üniversitesine 2009 yılında verilmiş yer olduğunu ancak 13 yıldır değerlendilmediğini hatırlatırken, Düzce'ye ikinci bir üniversite gelmesinin daha önemli olduğunu belirtti.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE DAHA ÖNEMLİ

Vali Yılmaz, "Bakanlar kurulu bin 60 işyerini önceliği eğitim ve sağlık olmak üzere kamu hizmetlerine verdi. İdareci olarak bize düşen görev önceliğimizi tespit etmek. Bizde önceliğimizi eğitime verdik. Üniversite yönetimi meslek yüksek okulu için 2009 yılında il özel idaresinden kalıcı işyerlerinden bedelsiz yer verilmesi noktasında talebi olmuş. Meslek yüksek okulana il genel meclisi de tahsis yapmış. Peki tahsis edilen yer 3 yıldır amacına uygun kullanıyor mu bir bakın araştırın. Şimdi kalıcı konutlardaki işyerine üniversite, belediye, kredi ve yurtlar kurumunun talebi var. Bizim önceliğimiz eğitim olacak. Meslek yüksek okulumuza daha önceden şehir merkezindeki kalıcı işyerinden verilmiş 28 işyerimiz var. THK üniversitesi Meslek Yüksek okulu ve koleji için ilimizde incelemelerde bulunan THK mütevelli heyeti başkanına şükranlarımı sunuyorum. İkinci üniverstenin ilimize gelmesi daha önemli değilmidir. "dedi.

KEYFE KEDER TAHSİS EDEMEM

Üniversiye her zaman destek olduğunun altını çizen vali Yılmaz, gelen talebin geri çevrilemeyeceğini belirtirken kararı İl genel meclisinin vereceğini söyledi.

Vali Yılmaz, "Üniversitenin meslek yüksek okuluna daha önce verdiğim bir yer var. Eğer bir ihtiyaç varsa gerek hayırseverler gerek benden destek vererek gider kapılarını çalarım, çaldım da. Ama THK mütevelli heyeti ve başkanı talepte bulunuyor. Bende " kusura bakmayın benim bin 60 işyerim var ben bunu falan falana vereceğim" diyemem. o talebi karşılamak için il özel idaresine gönderdim. Tahdir orası ama ikinci bir üniversite getirme fırsatı elime geçmiş. 81 il arasında herkese verilmiyor. Ben bunu elimin tersiyle itemem. Üniverstemize her zaman omuz vermişimdir vermeye de devam edeceğizm. Yurt için nasıl çaba gösterdiğimi görüyorunuz. Ama önceliğimiz THK Üniversitesi ve koleji. Tabi bir kısmı da kredi ve yurtlar kurumuna tahsis edilecek. Keyfe keder tahsis edemem. Ilimizin önceliklerinin farkındayım. Karar il genel meclisindedir. Hangi kararı alırsa onu uygulayacağım. Ama gönlümü ve irademi ve ortak aklı sorarsanız görüşüm ikinci üniversite meslek yüksekokulu ve koleji. Bunuda il özel idaresi gündemine aldım ve sevkettim."dedi.

 

Haber: S. KAŞKIR