Düzce, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde ilk kez yapılan tanıtım günleri organizasyonundan alnının akıyla çıktı.  Düzce Valiliği öncülüğünde yapılan organizasyon tüm kesimlerden destek gördü.  4 gün süren organizasyonun ardından Vali Ali Fidan, ilk değerlendirmesini ÖNCÜ TV’ye yaptı.

Güzel Bir Etkinlik Oldu

Fidan,”Ankara’da tanıtım günleri adı altında yoğun bir etkinlik içinde olduk. Kanaatimce güzel bir etkinlik oldu. Bu bir ilkti. İlkini yapmanın heyecanı ve mutluluğu da vardı. Tanıtım günleri 4 günlük bir etkinlik ama öncesinde yoğun bir çalışma var. Tabi tanıtım günleri birçok ilin katıldığı fuarlar gibi değildi, sadece Düzce’nin başkentlilere tanıtıldığı bir etkinlikti. İyi hazırlandık. Farklı bir konseptle yaptık. Amacımız Düzce’nin sanayisini, tarihini, kültürünü, halk oyunlarını, yöresel yemeklerini  tabiri caizse her şeyini anlatmak adına bir çabaydı.” Dedi.

Olumlu geri dönüşler aldık!

4 gün boyunca Ankara’da bulunan Vali Fidan, olumlu geri dönüşler aldığını belirtti. Vali Fidan, “Birçok insan güzel, faydalı olduğunu beyan etti. Katılanlara emek verenlere teşekkür ettik. Sevindirici olan da Düzce’nin tüm kesimlerinin orada olması. Bürokrasi, siyasi, esnaf, işadamı, basın, sivil toplum oradaydı. Belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, vatandaşlarımız vardı. Aslında Düzce oradaydı. Birlik beraberliği sağlamak bizi mutlu etti.” Diye konuştu.

Bu birlik ve beraberliği devam ettirmeliyiz

Vali Fidan, sözlerine şöyle devam etti: “Düzce güzel bir il ve turizmde iddialı. Bunun için iki temel nokta var. Bunun birincisi tanıtım, ikincisi altyapı. Turizm altyapısını iyileştirmek. Yarın öbür gün insanlar buraya getirmek için altyapı oluşturmak. Bu tanıtım günlerinde yakaladığımız sinerji sevindirici oldu. Belki de en önemli hususta bu sinerji. Bu birlik beraberliği devam ettirebilirsek, tüm kesimleri işin içine katabilirsek, daha büyük bir ivme kazanacağımıza inanıyorum.”

Turizmde iki önceliğimiz var!

Turizmde iki önemli noktaya dikkat çeken Fidan, bu hususta yapılan çalışmalara değindi:   “Turizmde tanıtım birinci öncelikse, altyapı da önemli. Yollar, konaklama, kaliteli ve temiz hizmet sunacak mekanlar, turizme elverişli vasıflı insan gücü önemli. Yollar anlamında geçen yıl Samandere şelalesinin yolunu tamamlamış olduk. Gerçekten standart yüksek bir yol oldu. İşletmesini de Düzce Belediyesi aldı. Yine Güzeldere şelalemiz var. Oranında işletmesini Gölyaka belediyesi aldı. Bungalov evler yapılıyor, tamamlanmaya yaklaştı. Gün ve gün devam ediyor. Belli bir miktar konaklama olsun istiyoruz. Yolu asfalt ama genişletmeye ihtiyaç var. Turizm altyapı denildiğimizde sadece yollar değil, Konuralp’te kazı çalışmalarımız ilgili iki proje var. Yığılca’da Sarıkaya mağarasının turizme kazandırılması için proje devam ediyor. Akçakoca’da deniz turizme ilave olarak tarihi yukarı mahallenin ayağa kaldırılması, Akçakoca merkezinde sokak giydirmeleri devam ediyor. Akçakoca’da Orhangazi ilköğretim okulu var. Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından şuanda okul olarak kullanılıyor ama biz onu turizm ve kültürel amaçlı kullanmak istiyoruz.  Şehir müzesi konseptinde turizme hizmet eder hale getirmek istiyoruz. Turizmi tanıtacağız ama altyapısı da misafirleri memnun edecek şeklide hizmet kalitesini de yakalamak lazım. “

Düzce böyle gündeme gelsin

Vali Fidan, Tanıtım günlerine destek veren tüm kesimlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı ve “İnşallah bundan sonra yapacağımız farklı etkinlikler Düzce’nin daha iyi tanınmasında önemli katkı sağlayacaktır. Tanıtım etkinliğini tamamladık. Şimdi yakın Karadeniz rallisi var. Yarın onunla ilgili çalışmalara başlıyoruz. Düzce’mizin böyle iyi şeylerle gündeme gelmesi dileği ile teşekkür ediyorum”.

Haber;S.KAŞKIR