5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 84.yıldönümünde İYİ Parti Düzce Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Ercan ve yönetim kurulu üyeleri, Anıtpark Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na karanfil sunarak teşekkür etti.



“İleri görüşlü, insana saygılı, devlet adamı”

Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Ercan, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
“Bundan 84 yıl önce bugün, yalnızca ülkemizin içinde bulunduğu şartlar açısından değil tüm dünya devletlerinde de henüz haklar anlamında kadın erkek eşitliği dillendirilmezken ileri görüşlülüğü, insana olan saygısı, devlet adamlığı bugün bile kimse ile kıyas edilmeyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türk Kadını seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur.

“Çağdaş bir ülke olmanın da ilk adımı atıldı”

Ülkemizde kadınlar 20 Mart 1930’da çıkarılan Belediye Kanunu ile ilk kez belediye seçimlerine katılma hakkı elde ederken, 5 Aralık 1934’te Teşkilat-ı Esasiye Kanunu’nun 10 ve 11.maddeleri değiştirilerek kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanınarak 1 Mart 1935’te 18 kadın ilk kez parlamentoya girmiştir. 1934 tarihli yasa sadece kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı vermemiş, demokratik ülkeler seviyesinde, çağdaş bir ülke olmanın da ilk adımı atılmıştır.”

“Kadın haklarının geliştirilmesi için çalışmalarımız İYİ Parti olarak devam edecek”

Ülkemizde kadınların seçme ve seçilme oranının günümüzde pek de iç açıcı olmadığına dikkat çeken Ercan, şunları kaydetti:
“Kadınlar ülkenin geleceğinin belirlenmesinde ve gelişme yolunda atılacak tüm adımlarda görev almalı, yeniliklerin öncüsü olmalı, siyasal yaşamda etkinliğini artırmalı ve ülke yönetiminde daha fazla söz sahibi olmalıdırlar. Kadının yaşamın her alanındaki sorunlarının çözümlenmesi, bilinçlendirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi için çalışmalarımız İYİ Parti olarak devam edecektir.

“Tüm kadınların yanında yer aldık bundan sonra da yer alacağız”

Ülkemizde kadınlar yönetimdeki hakkını ancak siyasete katılarak kullanacaktır. Seçilen kadınların da gerçekten kadının yanında ve kadın sorunlarını yine kadın gözüyle, kadın diliyle çözüm üretmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 84.yıldönümü sebebiyle, bugün ve her zaman hayatın her alanında söz, yetki, karar ve politika üretim mekanizmalarında eşit temsiliyet hakkını kazanmaları için tüm kadınların yanında yer aldık bundan sonra da yer alacağız.”

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8