Yenikent, doğalgaz tesisatı nedeniyle yaşadığı tahribatın bir benzerini izolasyon çalışmaları nedeniyle yaşıyor.

Depremlerin ardından inşa edilen Yenikent’te izolasyon eksikliklerinin için şikayetlere konu olan binalarda kış aylarında başlayan çalışmalar sürüyor. Ancak çalışmaların özensiz olmasının çevreye verdiği zarar, facia boyutlarına ulaştı.

İş Makinaları önce izolasyonu yapılacak olan binanın çevresini temel seviyesine kadar kazıyor, ardından yapılan kaplamanın ardından binanın  dışı yeniden tuğla ile kaplanıyor ve açılan çukur yeniden toprakla dolduruluyor.

Bu işlem yapılırken üstlenici firmanın özensiz davranması nedeniyle daha önce binbir özen ve büyük masraf yapılarak yapılan yollar, çöp kovaları, bahçe bitkileri ve çimler tahrip oluyor.

Apartmanların önünde bulunan çöp kovaları bir iş makinesi marifetiyle yerlerinden sökülmüş ve bir kenara atılmış, ancak bu kovaların bazıları yeniden kullanılması mümkün olmayacak şekilde tahrip olmuş. Aynı  şey çevre düzenlemesi için ekilen çimlerin ve küçük ağaçların da başına gelmiş. Binaların çevresinde biriken hafriyat yığınları nedeniyle Yenikent’in özellikle ikinci ve üçüncü bölgesi adeta savaştan çıkmış gibi bir görüntüye sahip. Adaların içindeki taş döşeme yollar da iş makinelerinin tekerlekleri altında, doğalgaz çalışmaları nedeniyle yaşanan tahribatın benzeri bir soruna neden oluyor.

Yenikent’te yaşayan çocukların bazıları, evlerin önünde çalışmalar nedeniyle oluşan boşluktan ilkel bir köprü ve merdiven vasıtasıyla geçmeye çalışırken, bazıları da prefabriklerin çevresinde  bile görülmeyen büyüklüğe ulaşan  hafriyat yığınlarının üstünde oynuyor.

Yenikent sakinleri ise bir sıkıntıdan başka birine düşmekten yorulduklarını,  tüm çalışmaların gereken özen gösterilerek yapılmasını istediklerini dile getiriyorlar.