Hırsızlık olaylarını önlemek amacıyla ''Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti Modeli''ni uygulamaya başlayan İl Jandarma Komutanlığı bilgilendirici afiş ve broşürlerin dağıttı. Köylerde çok sık karşılaşılan hayvan hırsızlığı olaylarına ilişkin köy meydanlarında ve kahvehanelerinde bilgilendirme amaçlı uyarı afişleri asıldı. Jandarma ekipleri hırsızlıklara karşı alınması gereken tedbirleri anlatarak vatandaşları uyardılar.

 

 

Ahırlarda kilit, ışıklandırma ve köpek bulundurmaları, basit alarm sitemleri yerleştirmelerini isteyen ekipler, şüpheli araç ve şahıs görüldüğünde 156 jandarma ihbar hattını arayarak jandarmaya ihbarda bulunmalarını istediler.

 

 

 


Öte yandan İl Jandarma Komutanlığı, düğünlerde çeşitli kazalara neden olan silahların kullanılmaması için bilgilendirme faaliyeti yaptı. Kırsal alanda yapılan düğünlerde, çeşitli silahlarla havaya ateş açılmasının önüne geçmek için "Düğün evi, yas evi olmasın" yazan broşürler dağıttı.
Vatandaşların can ve mal güvenliliğini sağlamaya yönelik 24 saat çalışan düzce il jandarma komutanlığının gerçekleştirdiği bu faaliyet vatandaşlar arasında memnuniyet uyandırdı.

 

Haber: S. KAŞKIR