Geçtiğimiz hafta Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel’e makam odasında yapılan saldırıyı değerlendiren Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, yaşanan olayın kabul edilmez olduğunu vurguladı.

 

HAK ARAMA YÖNTEMİ BU OLMAMALI

 

Bayram, “Zaman zaman bir takım protestolarla karşılaşılabiliyor bu tür hizmetlerde gayet normal görüyoruz. İçinde herhangi bir usulsüzlük olmadığında bu normaldir. Ancak hangi amaçla yapıldığı belli olmayan bir şekilde belediyenin bir çalışanının şahsına yönelik çirkin bir saldırı tertip edilmesi kabul edilemez. Şu an itibariyle anladığımız şahsında bunalım içinde olduğu ve kendi kişisel problemleri için böyle bir şey kalkıştığı. Ne olursa olsun normal karşılaması mümkün değil. Her gün belediye gelen biri. biz anlamadık neden böyle bir şey yaptığını. İsmail Tanyel’in şahsı ile de ilgili bir durum değil, belediye ile olan işleri ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Ne olursa olsun kişisel sorunlarını halka hizmet eden bir kurumda gidermeye çalışmak doğru değil. Yasal düzenlemelerle ücretsiz seyahat etme hakkı tanınıyor. Bu ister istemez otobüs işletmelerini maddi anlamda zorluyor. Bu bir hak aramasa ise yöntemi bu olmamalı. ” dedi.

 

ÜST ARAMA GELENEĞİ YOK

 

Saldırıyı gerçekleştiren otobüs sahibinin silahla belediyeye girmesinin güvenlik zafiyetinden kaynaklanmadığını belirten Başkan Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü: Bayram, “Belediyelerde üst arama gibi bir gelenek yok. Buna zafiyet demek de mümkün değil. Biz bu gün kadar Üst arayarak ya da cihazdan geçirerek arama yapsaydık bu da çok tepki alırdı. Hiçbir belediyede gördüğümüz uygulama değil. Her gün belediyede işi olan ve belediyeye çıkan şahıslardan bahsediyoruz. Meseleye bu yönü ile bakmak çok doğru değil.” diye konuştu.

 

TERMİNAL YAPILIYOR

 

Her bayram ya da resmi tatillerde Düzce’de gündeme gelen konulardan biri olan terminalin son durumu hakkında bilgi aldığımız İsmail Bayram, terminalin yapım çalışmalarının başladığını bildirerek şuan resmi bir temel atma töreni düşünmediklerini belirtti. Bayram, “İhalesini yapmıştık. İhaleyi alan firma terminal yapım çalışmalarına başladı. Bunu bir müjde olarak söyleyebiliriz. Temel atma töreni yapar mıyız, henüz karar vermedik. Terminalin tanıtımına ilişkin gerekli çalışmaları yapacağız. Bundan sonra duracak bir şey yok, terminal yapılıyor.” diye konuştu.

 

OSMANLI MİMARİSİ DİYE BİR ŞEY YOK

 

Düzce’de gecikmesi nedeniyle bir dönem yoğun şikayetlere sebep olan köprülerle ilgili konuşan Bayram, çok merak edilen köprülerin projelerinin henüz netleşmediğini belirtti. İsmail Bayram, “Osmanlı mimarisi diye bir şey yok. Hangisi daha çok beğenilirse uygulanmasını talep etmiştik. Bunlar bittikten sonra olacak çalışmalar. Şuan 2 tanesi yıkıldı ve yapıldı. 8 köprü bunlar peyderpey yapılacak. Köprülerin dışı cephe kaplama şeklinde olabilir ya da modern çelik halatlarla olabilir. Bizimde öneri şeklinde mimari projeler var. En son karar nasıl olur benim şuan bunu bilmem mümkün değil.” dedi.

 

Haber; S.KAŞKIR