Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri kaçak avlanmayla mücadele kapsamında 69 adet av tüfeği ele geçirdi. Av kurallarına uymadığı gerekçesiyle mülkiyeti kamuya geçirilen 69 adet av tüfeği ihale ile satışa sunulacak.



22 Şubat 2016’da tamamlanan 2015-2016 av sezonunda av kontrolü faaliyetleri sırasında yakalanan av tüfekleri Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerince yapılan çalışmayla satış için hazırlanıyor.


Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesinde görevli Orman Mühendisi Selçuk Çömeten ele geçirilen tüfekler hakkında bilgi verdi. Çömeten “30 adet yarı otomatik, otomatik ve pompalı tüfek, 39 adet tek kırma, çift kırma ve süperpoze olmak üzere toplam 69 adet tüfek ele geçirildi. Emniyetten görevlendirilen bir polis memuru yardımıyla tüfeklerin ruhsatlandırma çalışmasını yapılacak. Ruhsatlandırma işlemlerinin ardından tüfekler, kurulacak komisyon aracılığıyla fiyatlandırılacak. Kısa süre içerisinde silahlar ihaleye çıkarılarak satılacak. Öncelikle silahların TSİ Uygunluk Belgesi olup olmadığına bakacağız. Uygun olmayanları ayırarak Makine Kimya Endüstri Kurumuna göndereceğiz.” dedi.

Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerinin kaçak avlanmayla mücadelesi sürecek.

Haber:Y.SEVER