Düzce İl Genel Meclisi kaçak yapıları mercek altına almaya karar verdi. Bu kapsamda ilk girişimleri başlattı. Kaçak yapıların tespiti için çalışma başlatan İl Genel Meclisi kolaylık sağlamak amacıyla uydu görüntü sistemlerine araştırma kararı aldı. Böylece uydudan farklı zamanlarda çekilen fotoğrafları karşılaştırarak işgal olup olmadığı kontrol edilecek. Uydu aracılığıyla coğrafi yapı ve yerleşim birimlerini kuşbakışı incelenecek.

Kaçak yapıların takibi ve kontrolün yapılmasında kolaylık sağlayacak uydu görüntü sistemleri ile ilgili merkez belediye ve ilçe belediyelerden fikir beyanı isteyen İl Genel Meclisi konuyla ilgili araştırma ve incelemelere devam ediyor.

Öte yandan kaçak yapılara karşı yürütülen bu titiz çalışmanın bir benzerinin deprem anıtı gibi duran hasarlı binalara yönelik de yürütülmesi bekleniyor. 1999 yılında iki büyük depremle yıkılan ve 1. derecede deprem kuşağında bulunan bir ilde hala yıkılmayı bekleyen binaların şehrin göbeğinde durması tehlikeye davetiye çıkartıyor. Kaçak yapılar için teknolojiden de destek alınarak araştırma yapılması için düğmeye basıldığı şu günlerde, Düzce için büyük önem teşkil eden hasarlı yapılar konusunun da artık sorun olmaktan çıkartılması için ilgili mercilerin harekete geçmesi umut ediliyor.

 

 

Haber: S. Kaşkır