Her yıl Türkiye genelinde  düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” yarışmasının Düzce finalleri Gençlik Merkezi’nde  yapıldı. Yarışmayı Düzce Valisi Bülent Kılınç, Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Yarışmada bir konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, türkiye’nin sanayileşen bir tarım ülkesi olduğunu, tarım alanında kadınların erkeklere nazaran daha fazla çalıştığını, bu nedenle tarım sektöründe çalışan kadınların eğitiminin önemli olduğunu söyledi.

Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal ise, yarışmanın bu yıl önceki yıllara göre daha fazla ilgi gördüğünü dile getirerek, Düzce’de tarımın ekonomiye katkısının büyük olması nedeniyle kadınların ekonomideki rolünün de önemli olduğunu söyledi.

16 Çiftçi bayanın sekiz takım halinde yarıştığı yarışmada üç takım eşit puanlar alınca altın sorulara geçildi ve  bu soruların ardından ipi göğüsleyen  geçtiğimiz yıl olduğu gibi Gölyaka ekibi oldu. Yarışmayı kazanan ekip üyeleri Cansen Çetinkaya ve Esma Hıdır’a  birer buzağı hediye edilirken, diğer yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildi.

 

Yarışmada dereceye giren ekip 24 Nisan tarihinde Bartın'da yapılacak olan bölge finallerine katılacak.