İlk olarak bu yıl Nisan ayında Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından gerçekleştirilen Kadın Girişimcileri Destekleme Projesinin ilk ayağı temmuz ayında sona ermişti. Bugün düzenlenen bir programla Projeye katılan 151 Düzceli kadın katılım sertifikalarını aldı. Kadınların iş hayatıyla ilgili bilgi edinmesi ve cesaretlenmeleri için böyle çalışmaların çok önemli olduğunu belirten Vali Bülent Kılınç, “ Yapılacak girişimcilik faaliyetinde sadece Düzce olarak düşünmemeliyiz. Biz Düzce'yi ve Bolu Dağı'na kadar olan kısmı İstanbul'un bir mahallesi olarak görüyoruz. Turizm ve sanayinin giderek geliştiği bir il de kadınlarında iş hayatına atılmaları büyük bir önem taşıyor. Bu girişimleri desteklemekte çok önemli “ ifadelerini kullandı.

 25 ilin katıldığı ve aralarında Düzce'nin de bulunduğu projeyi hayata geçiren Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı'da projede Avrupa Birliği'nin çok fazla bir katkısı olmadığını söyleyerek projenin tamamen DESOB'un girişimleriyle yapıldığını söyledi. Yapılan girişimin Düzce'de bir ilk olduğunu da belirten Kayıkçı, bu eğitimden mezun olan kadınların gelecekte bu eğitimlere katılacak olan kadınlara cesaret vereceğini de ifade etti.

Projeye katılarak Türkiye'de proje içerisinde iş hayatına atılan ilk kadın olarak bilinen Düzceli Nursel Mutlu da böyle bir etkinliği kocası sayesinde öğrendiğini ve böyle bir projeye katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Mutlu, bu tür etkinliklere bütün kadınların katılması gerektiğini de vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından projeye katılan kadınlara katılım belgeleri verilirken projenin ikinci ayağı Eylül ayında yapılacak.