Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından “Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni” 16 Ekim 2018 tarihinde Ankara’da bulunan bir otelde gerçekleştirildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze ve çok sayıda davetlinin katılımıyla düzenlenen törene, ilimizden İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Burcu Şener, teknik personeller ile Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimi alarak proje hazırlayan ve Düzce’de dereceye giren kadın çiftçilerimiz katıldı.



Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında 2018 yılında 7 bölgede 29 ilde, 2060 kadın çiftçi İŞKUR/ KOSGEB iş birliğiyle 32 saat süreli 'uygulamalı girişimcilik' eğitimleri alarak proje hazırladı.

Türkiye genelinde Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Projeler kategorisinde dereceye giren ilk üç projeye, jüri özel ödülü ve mansiyon ödüllerinin verildiği törende, Düzce’den ödüle layık görülen  “Propolisli Ahududu Şurubu” (Düzce Şurubu) projesi ile Zeynep Genç’e jüri özel ödülünü, “Kadın Eli ile Şekillenen Hurma” projesi ile Hatice Gürel’e mansiyon ödülünü Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli takdim etti.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu, “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” kapsamında düzenlenen Girişimci Kadın Çiftçiler ödül töreninde Düzce’yi projeleriyle temsil eden ve iki ödül birden kazandıran kadın çiftçiler Zeynep Genç il

Hatice Gürel’i tebrik ederek, projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte marka olabilecek potansiyele sahip ürünler ortaya çıkarılabilmesi için her türlü katkıyı vereceklerini söyleyerek, başarılar diledi.