Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen ve Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi tarafından desteklenen 2.Düzce Otları TYCHE Bereket Festivali, 6 Mayıs Cuma günü Anıtpark'ta stantların açılışı ile başlayacak.

Düzce'yi markalaştırmak amacıyla yapılan festival öncesi Düzce Belediyesi Kadri Ogün Danış Sergi Salonunda festivalin tanıtım lansmanı yapıldı. Festivalde görev alacak kadınlar, festival süresince stantlarda yer vermeyi düşündükleri yerel el ürünlerin, Düzce’nin otlarından yapılan börek, tatlı ve çeşitli yiyeceklerin bir kısmını basın aracılığıyla tanıttı.

Dikmen: “Düzce’yi kadınlar değiştirecek”

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen Düzce’yi kadınların değiştireceğini ifade ederek kadın eli değmeden Düzce’yi bir yere taşıyamayacaklarına vurgu yaptı.

Demirelli: “Festivali uluslararası patent düzeyi haline taşımak istiyoruz”

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Selma Demirelli 6 Mayıs Cuma günü Anıtpark'ta başlayacak ve 3 gün sürecek festival programı hakkında bilgiler verdi. “Programımızda herkesin rol almasını istedik. Düzce’de 22 Lehçe konuşulmakta ve birbirinden farklı etnik kökenler var. Yemekler kültürel farklılıkları da yansıtıyor. Yarışmamız olacak ve bunu 3 kategoride yapacağız. ‘Yöresel yemekler, annemizin ve kendimizi n yarattığı yemekler’ yer alacak. Hedefimiz bunu uluslararası patent düzeyi haline taşımaktır. Yemek kültürümüzü de bütün Dünya’ya tanıtmak istiyoruz. 75 standımız ve stantlarda ikramlarımız olacak. Herkes kendi yöresinin yemeklerini tanıtacak.”

Yöresel lezzetler tanıtıldı

Lansmanda festival programı hakkında yapılan açıklamaların ardından kadınlar bizzat kendi elleriyle hazırladıkları yöresel lezzetleri tanıttı. Festival 6 Mayıs Cuma günü Anıtpark'ta stantların açılışı ile başlayacak. 7 Mayıs Cumartesi günü saat 12.30'da Belediye Meydanından Anıtpark'a kadar yapılacak olan "Festival Kortej Yürüyüşü" ile sürecek.

Haber:Y.SEVER