Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya kadınlar günü kapsamında Spor sokak girişinde bulunan zabıta noktasında kadın sığınma evi yararına pilav ve ayran sattı. Düzce Kadın Sığınma Evleri İl Koordinatörü Vahide Aksan da, kadınlara şiddete maruz kaldıklarında başvurabilecekleri kurum ve kuruluşların bilgilerinin bulunduğu el broşürleri dağıttı.

Doğa Koleji'nden destek

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile “Elimizdeki Umut Yaşam Olsun” kampanyası başlatan Düzce Doğa Koleji öğrencilerinin de hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Kent Konseyi Kadın meclisi başkanı Ulviye Dikmen, kadınlara gösterilen şiddeti bir kez daha kınadı.

Fiili şiddetlerin son bulması bizim emelimiz

Dikmen, “Şiddete uğrayan kadın doğru sığınma evinin yolunu tutmak durumunda. Sığınma evlerimizin de desteğe ihtiyacı var. Gönül ister ki hiç sığınma evi olmasın, hiç şiddet olmasın hiç tecavüz olmasın. Ancak bugün dinlediğim ilk haber kocası tarafından öldürülen kadın haberdi. Bu şiddeti uygulayanları şiddetle kınıyorum ama sözlü şiddetle kınıyorum. Fiili şiddetlerin son bulması bizim emelimiz.” Dedi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine ve doğa koleji öğrencilerine sığınma evleri için verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Kadın Sığınma Evleri İl Koordinatörü Vahide Aksan, sığınma evlerinin tek başına yeterli olmadığını belirterek bir adım sonrası için destek istedi.

"Sığınma evi çözüm değil bir adım sonrası var"

Aksan, “Böyle bir konuya el attıkları için Kent Konseyi Kadın meclisi üyeleri ve doğa kolejine teşekkür ediyorum. Çünkü ilk defa eğitimcilerin ve gençlerimiz ciddi anlamda bize destek olmak için çaba sarf ediyorlar. Sığınma evi çözüm değil bir adım sonrası var. Kendi evlerini kurma ve ayakları üzerinde durma aşaması en zoru. Bu konuda da tüm duyarlı vatandaşlardan destek bekliyoruz.”dedi.

Haber: H.İŞCAN