Kent Konseyi kadın meclisi 8 Mart Dünya kadınlar günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Bu etkinlikler kapsamında yarın spor sokak zabıta noktasında yapılacak olan kermesle kadın sığınma evlerine destek olunacak.

Tüm vatandaşları yarın yapılacak olan kermese davet eden Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, kermesten elde edilecek geliri kadın sığınma evine bağışlacaklarını belirtti.

8 Mart’ı Resmi Tatil Yapsınlar

Dikmen, “155 yıl önce kadınlarımız kadınların hak aramada bedenlerinin yakılarak bedel ödedikleri gündür. 155 yıl sonra tekrar kadınlarımız hem şiddet hem de tecavüz görmektedir. Biz kadın meclisi olarak kadın sığınma evlerine destek olmak amacı ile bir dizi etkinlikler gerçekleştirdik. Bu etkinlikler kapsamında yarın spor sokak zabıta noktasında kermesimiz olacak. Bütün vatandaşlarımızı bu duyarlı etkinliğimize davet ediyoruz. Buradan elde edeceğimiz tüm gelirleri kadın sığınma evine aktaracağız. Ayrıca bu yaptığımız çalışmaları da inşallah devletimiz görüyordur. Görüyordur ki 8 mart’ı resmi tatil yapsınlar. Yaşasın 8 mart. Yaşasın kadın mücadelesi” dedi.

Düzce Kadın Sığınma Evleri il koordinatörü Vahide Aksan ise, kadınların şiddet karşısında neler yapabileceği ve hangi kurumlara başvurabileceği ile ilgili bilgiler verdi.

Kadınların mücadelesi mücadelemizdir

Aksan “ Bugün kadın olmaktan başka hiçbir suçu olmayan şiddet mağduru kadınların baskı ve ayrımcılığa karşı mücadele günüdür. Şiddete karşı duruşun direncin günüdür. Şiddet taciz tecavüz kader değildir. Kadınlar haklarını bilmeli asla sessiz kalmamalıdırlar. Yalnız değilsiniz sizi koruyan yasalar vardır. Kadınların mücadelesi mücadelemizdir. Direnciniz direnimizdir. Hep beraber şiddetsiz insanca yaşanılası günlere” dedi.

Haber:S.KAŞKIR