Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, Öğretim Görevlisi Nurgül Soydaş’ın rehberliğinde kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla “Sessiz Kadın” isimli bir şarkı yazarak klip çekti. Program öğrencilerinden; Büşra Başkaya, Rabia Sandıkçı ve Esma Karabulut’un katkılarıyla hazırlanan, sözleri Büşra Başkaya’ya, müziği ise Ercan Demir’e ait olan “Sessiz Kadın” adlı şarkının klipine Youtube sosyal medya platformundan ulaşılabiliyor.


Birçok düzenlemeye rağmen...

Hem Türkiye'de hem de dünyanın birçok ülkesinde kadına yönelik şiddet olgusu ile sık karşılaşıldığını ve bu olgunun, kadınların insan haklarını tehdit eden bir konu olarak gündemdeki yerini sürekli koruduğunu dile getiren Öğr. Gör. Nurgül Soydaş, sorunla mücadele için yapılan birçok düzenlemeye rağmen bu sosyal sorunun varlığını sürdürdüğüne dikkat çekti.

"Mevcut imkanlar doğrultusunda klip çektik"

Kadına yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalık oluşturmak için, müziğin birleştirici, bütünleştirici, simge ve sembolleri doğrudan akılda kalıcı etkisinden yola çıkarak bir şarkı yazdıklarını ve bu şarkıya mevcut imkanlar doğrultusunda klip çektiklerini ifade eden Öğr. Gör. Nurgül Soydaş, “Kadına yönelik şiddete dikkat çekebilmeyi ummak, bizim için önemli bir adım. Tabii ki en büyük temennimiz, sadece kadına yönelik değil, insana yönelik şiddetin de olmadığı bir dünyadır.” şeklinde konuştu.

 Haber;C:ÜSTÜNER