Mersinin Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın minibüs şoförü tarafından hunharca katledilmesi nedeniyle ve ‘Kadına Karşı Şiddet’ konulu söyleşi düzenlendi. Söyleyişi de Özlem Akşit Kuşcan ‘Kadının adı var’ isimli kitabını imzaladı.

Söyleşinin geçekleştiği salonda Özgecan Aslan ve Hatice Arı’nın fotoğrafları mum ve karanfillerle süslendi. Söyleşide 2011 yılında öldürülen Hatice Arı cinayeti de unutulmadı. 2011 yılında öldürülen Hatice Arı’nın Annesi Nurşen Arı ve Baba Mehmet Arı’da katıldı.

Toplantıda anne ve baba Arı söz verilirken konuşma yapan Baba Mehmet Arı başkalarının canlarının da yanmamasını istedi. “Bizim canımız yandı. Başkalarının canı yansın istemiyoruz. 6 sene oldu ama hala canlar yanıyor. İdam gelmediği sürece bu acıların sonunun gelmeyeceğini belirtti.”

Baba Arı, üzüntüden kelimeleri boğazına dizilince konuşmasını yarıda bıraktı. Baba arının konuşmasının ardından Anne Nurşen Arı, insan olanın böyle bir şey yapmayacağını belirtti. Arı, “Benim yavrumun suçu neydi? 14 yaşındaki çocuğumu okula gönderdim, aldı onu yaktı. Bu insan olamaz, insanlıkla da bunun alakası olamaz. İnsan olsa zaten bunu yapmaz. Biz yandık, başkalarının canı yanmasın.” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Salonda söyleşiye katılanlarında gözyaşlarını tutamadığı toplantıda kadına karşı şiddet slayt gösterisiyle devam etti.

Haber:İ.KELEŞ