8 Mart dünya kadınlar günü tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri bir gün olarak çeşitli mesajlarla kutlanıyor.

 

Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay yayınladığı mesajda, Kadınlarımızın eğitim düzeylerinin yükseltilmesi, kendi ayakları, üzerinde durarak hem kendisi, hem de toplum için değer üreten fert haline gelmesi toplumsal gelişmemiz için olmazsa olmaz bir şart olarak görüldüğünü ifade etti.

 

Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğluda İnsanlık tarihini, medeniyetleri, devletleri erkeklerle beraber inşa eden kadınlar, günümüzde de bu katkısını devam ettirerek gerek siyasi, sosyal, gerek aile yaşantısında üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmektedir dedi.

 

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’te yayınladığı mesajda, sosyal gelişim ve temel insan haklarının kullanımında “8 Mart” tarihinin önemini vurgulayarak, Dünya Kadınlar Günün eşitlik ve gelişim konusunda kadın haklarına dikkat çekmede bir mücadelenin simgesi olduğunu kaydetti.

 

İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Ercan da, kadınlarımızın yaşadıkları sıkıntılar hakkında ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ve ortak çalışmalara açık olduklarını belirtti.

 

Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Başkanı Aydın Dursun, Türk Sağlık- sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır ve Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Nevin Teke’de yayınladıkları mesajlarla 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladılar.