8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla hem siyasilerden hem de sivil toplum örgütleri tarafından kutlama mesajları yayımlandı. Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başta olmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhami Caboğlu, AK Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü, İYİ Parti-CHP Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Aslıhan Akbal Tüysüz yayınladıkları mesajlarla tüm kadınları kutladı.

Vali Dağlı: “Düzce hak ettiği yere mutlaka gelecek”
Vali Dr. Zülkif Dağlı “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” mesajında tüm kadınların bu özel gününü kutlarken, Düzce'nin hak ettiği yere geleceğini belirterek, “Günümüzün yükselen ve gelişen Türkiye’sinde kadınlara verilen değer ve önem arttıkça, ülkemizin büyüme ve gelişme ivmesi daha da hızlanmış, hızlanmaya da devam edecektir. Kadınıyla- erkeğiyle omuz omuza verip gelişen dünyada Düzce İli olarak yerimizi almak için gelişimin, değişimin, yeni yapılanmanın farkında olmalı, pozitif gücümüzü harekete geçirerek ve her türlü uyumsuzlukla mücadele ederek hak ettiğimiz yerlere mutlaka geleceğiz. Bu duygularla, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren; sevginin, şefkatin ve özverinin timsali olan kadınlarımızın; Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, hepsine en içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum” ifadesinde bulundu.

Caboğlu: “Pozitif ayrımcılık yapalım”
Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayarak kadınların gününü kutladı. MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu açıklamasında, “Toplumumuzun en önemli yapı taşlarından birisi olan bayanlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım. Kadınlarımızın toplumdaki yerinin ve öneminin bilincinde olarak hareket edilmesi gerekiyor. Bayanlarımıza karşı pozitif bir ayrımcılık yapılması gerekiyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bayanlarımızın her alanda aktif bireyler olması için çaba sarf ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Özlü: “Engelleri kaldırmaya devam edeceğiz”
AK Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü de bir kutlama mesajı yayımlayarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Kadınların iş hayatı ve sosyal hayatta karşılaştıkları engelleri kaldırmaya devam edeceklerini ifade eden Özlü, şunları kaydetti:

“Hayallerimizdeki Düzce’yi kurarken en önemli güvencemiz; özgüveni yüksek, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanımızda dimdik duracak kadınlarımızdır. Kadınlarımızın iş hayatından sosyal hayata katılımına kadar önündeki bütün engelleri kaldırmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki; kadınlarımızın önünden kaldırılan engeller, ülkemizin gelişme yolundaki engelleri kaldırmak demektir. Kadınlara verdiğimiz değerimizi belediye meclisi aday listemize de yansıtarak, Düzce'de kazanacak sıradan aday gösteren tek parti olduğumuzu da bir kere daha hatırlatarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutlarım.”

Küçük: “Hayatımızın her anında varlar”
İYİ Parti-CHP Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, hayatın en başından, sonuna dek, sevginin, fedakarlığın ve azmin anlamı olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, “Kadınlar, yaşamımızın her anında yanımızda olan, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten, sevgisi ile kuşatan ve şefkatli yürekleriyle bir an olsun bile bizleri yalnız bırakmayan, en değerli varlıklarımızdır. Kurtuluş Savaşı mücadelesinde vatanı canla başla savunan, Cumhuriyetimizin ilk yıllarında tüm olumsuzluklara rağmen hayatı yaşanabilir kılan, devamında öğretmen, pilot, yazar, bürokrat, siyasetçi bilim insanı olan bizim baş tacımız kadınlarımızın ta kendisiydi. Bize düşen geriye gitmek değil, daima ileriye gitmektir. Kadınların iş hayatında, siyasette, bürokraside daha aktif olmalarını canı gönülden istiyorum. Bu söylemimi her platformda dile getiriyorum. Bu vesileyle kadına yönelik şiddet nedeniyle bir hiç uğruna yaşamını yitiren kadınlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.

'Nitelikli Ekonominin Lokomotifi Kadın'dır'
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Koordinatörlüğü'nde faaliyetlerini sürdüren TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aslıhan Akbal Tüysüz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Dünya üzerinde çoğu zaman ayrımcılığa maruz kalan, şiddetle, mobbingle, mücadele etmek zorunda kalan, tüm bu zorlukların yanında hem iyi bir anne, hem iyi bir iş insanı olmaya gayret eden kadınlar, ülkelerin gelişmişlik seviyelerinde her zaman en önemli rolü alırlar. Özellikle Türk-İslam kültüründe kadının büyük öneme sahip olması ve günümüzde kadınlarımızın her alanda var olması bizleri gelecek adına umutlandırmaktadır. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'müzü kutluyor, kadınlarımızın ekonomiye olan büyük katkılarının daim olmasını diliyorum.” ifadesinde bulundu.

Baro: “Cumhuriyet Devrimlerinin kazanımlarından ödün verilmeyecek”
Düzce Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi ve Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Kazanılmış haklarımıza sahip çıkmaya, taleplerimizi ısrarla takip etmeye çağırıyoruz” denilerek, şunlar kaydedildi:

“Kadının insan haklarını ihlal eden toplumsal cinsiyet ayrımına yol açan, kadının her alanda eşit temsilini engelleyen, kadına fırsat eşitliği sağlamayan her türlü girişime, zihniyete karşı çıktığımızı, Cumhuriyet Devrimlerinin kazanımlarından ödün verilmeyeceğini belirterek; kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, kadının eşit ve özgür bir birey olarak var olduğu bir Türkiye ve Dünya için mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi, kadın haklarımızın teminatı olan laik Cumhuriyetimize ve Atatürk devrimlerine bağlılığımızı bir kez daha kamuoyu ile saygılarımızla paylaşıyoruz.”