Düzce Anıtpark Meydanı bu kez kadınların el emeklerini sergilendiği bir alana dönüştü. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Kursları’na katılan özellikle kadın öğrenciler el emeği ürünlerini protokol ve halkın beğenisine sundu.

Pek çok alanda stantların açıldığı sergide çeşitli çalışmalar birbirinden farklı ürünler sergilendi. Tüm stantları tek tek gezerek bilgi alan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, bunların hepsi el emeği göz nuru eserler dedi.

Dağlı, “Biz erkeklere göre özellikle çok zor olan şeyler bunlar. Gerçekten hepsi emek ayrı bir titizlik ve özveri istiyor. Ama güzel şeyler ortaya çıkmış gördüğümüz gibi. Ümidimiz bunları ticari alanda değerlendirebilir miyiz internet satışları yoluyla başlatabilir miyiz onları düşüneceğiz. Bunlarla ilgili de müdür bey kurs açıp girişimcilikte bulunmak isteyenlere de bir şeyler yapmamız gerekiyor. Sadece üretmek değil ürettiğini satmak isteyen bayanlarımız da var. Onları ekonomiye nasıl kazandırırız bunların üzerinde durmamız gerekiyor” ifadelerinde bulundu.