Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi’nin, kayıtlı istihdamın teşviki hibe programı çerçevesinde yürütülen, “Düzce’de Kayda değer İstihdam Projesi”nin kapanış toplantısı bir otelin toplantı salonunda geniş bir katılım ile gerçekleşti.

Kapanış toplantısına Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük, Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin, il müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri, muhtarlar kursiyerler ve İl Özel İdare personeli katıldı.

“Proje ilimizde kayda değer hizmetin karşılık görmesi anlamında çok önemli”
Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük kapanış toplantısında yaptığı konuşmada projenin önemine değinerek, “Kayda değer İstihdam Projesi kapsamında Avrupa Birliği hibe projesi İl Özel İdaremizle çeşitli kurumların desteği ile geliştirilen bu projenin ilimizde kayda değer bir hizmetin karşılık görmesi anlamında çok önemli bir yere sahip olduğuna inanıyorum. Bu proje kapsamında çeşitli kurslar düzenlendi ve çok güzel bir gelişim gösterildi. Bu kurslara katkısı olan birçok kurumlarımız oldu. Ben katkısı olan kurumlara kişilere tek tek teşekkür ediyorum. Bugün burada bizimle birlikte olan tüm il müdürlerimize, İl Genel Meclis Üyelerimize, muhtarlarımıza ve siz değerli İl Özel İdaresi çalışanlarına ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum”ifadelerinde bulundu.

“Bu kursların tamamı kadınlara yönelik”
Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin, proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirerek yapılan kursların kadınlara yönelik olduğunu belirtti.

Metin, “Yaklaşık bir yıldan beri Düzce’de Kayda Değer İstihdam Projesi ismiyle İl Özel İdaresinin sorumluluğunda Düzce Üniversitesi, KOSGEB, SGK İl Müdürlüğü, İş Kur İl Müdürlüğü, Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası, Ticaret ve Sanayi Odasının da ortağı olduğu bir proje yürütüldü. Bu projenin sonunda 142 tane kursiyerimiz başlangıç olarak 5 tane olan ama daha sonra bir kurs daha eklenerek 6’ya çıkan kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz sertifikalarını aldılar. Bu kursların tamamı kadınlara yönelik, onların evlerinden dışarıya çıkarak sosyal hayata katılmaları ve kayıtlı istihdamın artırılmasına yönelik olan projelerdir. Belki de bu projenin bu kadar başarılı olmasının sırrı ve sebebi de kadınların bu işe sahip çıkması ve kurslara bir fiil katılmak sureti ile de sonunda birer meslek sahibi olarak belgelerini almış olmalarındandır.”dedi.

Konuşmaların ardından Yaş Pasta kursuna katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Haber: Ö. YILMAZ