Üçköprü köyünün merkezinde bulunan, 4 yıl önceye kadar okul olarak ve birçok faaliyet için kullanılan bina harabe olmuş durumda. Köy halkı ise bu binanın biran önce değerlendirilmesini isterken, çocuklar ise bina yüzünden ailelerinin bu alanda oyun oynamalarına izin vermediğini söylüyor.

Köyde yaşayan vatandaşlardan biri, binanın madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini iddia ederken, atıl binanın onarılarak eskisi gibi kurs olarak kullanılmasını istedi.


“Gençler burada duruyor içki tineri her bir şeyi var, yarından sonra burayı yıkarlar da. Burası ilk zamanlar okuldu, halk eğitim kurs açmıştı şimdi terk edildi. Burası değerlendirilsin, kurs açılsın bir şeyler olsun. Önceden burası çok güzeldi yeşillikti, şimdi ne bahçe var ne bir şey.”

Diğer bir vatandaş ise binanın kadınlara yönelik etkinliklerde kullanılmasını isterken, köydeki kadınların imza toplayacağını belirtti.
“Burada hep gençler geliyorlar tiner, içki içiyorlar her şey oluyor burada. Halk eğitimden dikiş kursu olsun, hanımlara yönelik sosyal faaliyetler olsun. Kadınlar olarak imza da toplamayı düşünüyoruz.”
Çocuklar ise binanın bulunduğu alanda oyun oynayamadıklarını ve ailelerinin binanın çevresinde dolaşmalarına izin vermediklerini söyledi.

Çocuklar, “Burası kötü olduğu için ailemiz izin vermiyor, bizde burada oynamıyoruz.” Dedi.

Haber: S. YANAR