Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri tarafından Avrupa Birliği'nin finansal desteği ile gerçekleştirilen ve 9 merkez ile16 ilde aynı anda uygulamaya konulan “Kadın Girişimciliğini Destekleme Eğitimleri” başladı.

 

Düzce Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği tarafından uygulanacak proje çerçevesinde verilecek eğitimler Halk Eğitim Merkezi Toplantı salonunda 80 kadın girişimcinin katılımıyla başladı.

 

Oda başkanı Mustafa Kayıkçı yaptığı konuşmada, gelişen ülkemizde kadın girişimcilerin katkısının büyük olacağını belirterek, Proje kapsamında verilecek eğitimlerin  kadınları daha da bilgilendireceği ve  bu sayede çağı daha hızlı yakalayacağımızı ifade etti.

 

Konuşmaların ardından kadın girişimcilere eğitimleri slayt gösterimi aracılığıyla başlatıldı. Verilecek hizmet ve eğitimler sayesinde, kadınlar iş hayatındaki fırsatları ve engelleri tanıyabilecekleri gibi, engellerle nasıl başa çıkacaklarını ve nasıl doğru karar verebileceklerini öğrenecekleri belirtildi. Hali hazırda kendi işini yapmakta olanlar ise kendileri için önemli olan konularda sürekli danışmanlık hizmetinden faydalanarak işlerini büyütebilecekleri kaydedildi.