Düzce Üniversitesi, New Jersey Eyaleti Rutgers Üniversitesi (ABD) ve TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler İşbirliğinde gerçekleştirilen “Bilinçli Tarım Bilinçli Kadın ve Gelişen Çilimli” konulu eğitim seminerinin kapanış töreni Çilimli Sosyal Tesislerinde Vali Adnan Yılmaz ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu’nun katılımıyla yapıldı. 

 

Vali Adnan Yılmaz törende yaptığı konuşmada, bu tür proje yapmaktan yılmayacaklarını ve Düzce'nin marka kent olması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

 
Yılmaz, “Bu tür projeleri yapmaktan biz hiç yılmayacağız. Devam edeceğiz.Düzce'mizi hayat standartlarımızın üstüne taşımalıyız. Biz Düzce Üniversitesi ile bunu başarabiliriz. Türkiye'de burası örnek kent olmalı. Marka kent olma yolunda ilerlemeliyiz. Kadınlarımız sosyal hayatın içinde oldukları halde seslerini çıkarmamaktadırlar. Ancak marka kent olma yolunda herkes elini taşın altına sokmalı. Kadınlarımız seslerini çıkarmalı. Sadece fakirlikte birlik değil zenginlikte de birlik olmalıyız. Düzce Üniversitesi'nin bu il için yapacağı tüm projelerde maddi manevi olarak yanınızda yer alacağım”dedi.
 
 
TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu, 7 gönüllü öğretim üyesinin de ders verdiği bu projenin 2 hafta sürdüğünü söylerken, pekiştirici derslerle kadın çiftçilerin farkındalıklarının yükseldiğini belirtti.
 
 

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, bu programların ilk günlerinde biraz sıkıntılı olduğunu dile getirdi.

 
 

“ilk derslerde kadınlar eşlerinden izin alarak geliyorlardı. Çilimli'ye bağlı köylerden geldikleri için ulaşım yönünden de zorluk çekiyorduk. Ancak Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ve Çilimli Kaymakamı Volkan Barış Göçmez'in yardımlarıyla ulaşım sorununu çözdük. Taşıma yönünden bize çok yardımcı oldular. Bu proje gönüllülük projesi. Şimdiki hedefimiz ise bu projeyi Düzce'nin tüm ilçelerine yaymak.” Diyen Şerifoğlu, projenin Sakarya'da da yapılabileceğini dile getirdi.

 

Konuşmaların sonrasında “Bilinçli Tarım Bilinçli Kadın ve Gelişen Çilimli” konulu eğitim seminerine katılan kadın çiftçilere sertifikaları dağıtıldı ve toplu fotoğraf çekildi.

Haber; H. İŞCAN