Dün gece saat 01.00 sıralarında Karadeniz Mahallesi Olcay Sokak'ta iki katlı Nursel Kır'a ait bir evde yangın çıktı ve yangın sonucunda ev kullanılamaz hale geldi. Yanan evin yanında bulunan Şemsettin Ardahan'a ait bir ev ise yangın sonucunda büyük hasar aldı. Yanan evlerin sahipleri ise çıkan yangından ziyade mahallelerindeki yaşanan bir olaya tepki gösterdi. İddialara göre sokağın başında evi bulunan bir vatandaş, sokaktan geçen yolun kendisine ait olduğunu söyleyerek sokağı odunlarla trafiğe kapattı. Yangını söndürmeye gelen İtfaiye ekipleri de sokağın trafiğe kapatılması nedeniyle dolaşarak olay yerine gelmeye çalışınca evler yanmaktan kurtarılamadı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yanan evlerin sahipleri Şemsettin Ardahan ve Nursel Kır, sokağın trafiğe kapatılmasına tepki göstererek, “Eğer bu yol trafiğe açık olsaydı ekipler daha çabuk olay yerine gelecekti ve bizim evlerimiz yanmaktan kurtulacaktı. Yıllardır aynı sorunla uğraşıyoruz. Sokaktan geçen yolun kendisine ait olduğunu söyleyen komşumuz yolu kapatıyor. Biz de burada zor durumlarda kalıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sokağın gerçekten odunlarla trafiğe kapatıldığı gözlenirken gerçekten sokaktaki bir vatandaşın mı yolu odunlarla trafiğe kapattığı yoksa başka bir gerekçe sonucunda mı sokağın trafiğe kapatıldığı bilinmiyor. Bilinen tek şey ise yolun trafiğe kapalı olması nedeniyle ekiplerin yangına geç müdahale etmesi. Yanan evin içindekilerin yara almadan kurtulması ise yangının tek sevindirici tarafı.