Yasak olmasına karşılık kaldırıma park etme alışkanlığına sık rastlanan Düzce'de yaya yolu işgallerini önlemek amacıyla çalışmalar yürüten belediye şimdi de dekoratif duba uygulamasına başladı.

Kaldırımları park yeri gibi kullanan sürücüler yüzünden yoldan yürümek zorunda kalan yayaların sık sık tehlike ile burun buruna geldiği şehirde, cezai yaptırımlara karşılık bu olumsuz davranıştan vazgeçilmiyor. Yaya yollarındaki hatalı araç parklarından ve kaldırım işgallerinden kaynaklanan sorunlara ise dubalı çözüm getiriliyor.

Düzce Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri özellikle Uzunmustafa Mahallesi'nde şikayet konusu olan kaldırımlarda araç parklarının yapılmasına karşı duba uygulamasına başladı.

Metal dekoratif dubaların uygulandığı sokak kaldırımlarında, araçların yaya yoluna park etmesi ve özellikle engelliler ile yayaların zor anlar yaşamasının önüne geçilecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, ekiplerin muhtelif mahallelerde ve kaldırımlarının park alanı gibi kullandığı sokaklarda duba uygulamasına devam edeceği vurgulandı.

Haber: C. ÜSTÜNER