Düzce Belediyesi tarafından 2012 yılı başında "Kaldırıma hayat ver" sloganı ile başlatılan kampanya ile esnafın kaldırımları işgali yasaklandı.Yayaların daha rahat bir şekilde kaldırımı kullanması için yapılan bu uygulama ilk günlerde bazı esnafların tepkisine neden olurken, zamanla duruma alışan esnaf yasağa uyarak belediyenin aldığı kararı uygulamaya başladı. Esnaf kaldırımları boşalttı boşaltmasına ama bisikletliler yayalara fırsat vermiyor.

 

Bisiklet ve motosiklet kullanımının oldukça yoğun olduğu Düzce'de havaların ısınması ile birlikte bu araçları kullanım da arttı. İşyerine ve alışverişe gitmek için bisiklet kullanan vatandaşların bazıları bisikletlerini park edecek yer bulamayınca kaldırımlara bırakmaya başladı. Boş buldukları yere bisikletlerini bırakan hatta kaldırım parmaklıklarına kilitleyen bisiklet sürücüleri yayaların ve esnafın tepkisine neden oluyor.

 

 

Bisiklet parklarının bulunmadığı Düzce'de peş peşe kaldırım üzerine sıralanan motosikletlerden yaka silken esnaf ve yayalar bisiklet parklarının arttırılıp kaldırımların tamamen yayalara kalmasını istiyor.

 

 

Sürücüler park yasağı dinlemiyor

 

 

Öte yandan her geçen yıl araç yoğunluğunun arttığı Düzce'de park alanlarının yetersizliği nedeniyle sürücüler araçlarını ara sokaklara park etmek zorunda kalıyor. Dar olan sokaklara birde araçların sıralanması trafik keşmeşesini ikiye katlıyor. Park yasağı dinlemeden boş buldukları her noktaya araçlarını bırakan sürücüler için yetkililerin denetimlerinin artırmasının yanı sıra, acil olarak çözüm bulunması gerekiyor.

Haber; S. KAŞKIR