Bir dönem Düzce Belediyesi'nin hizmet verdiği Kazım Demir Sokak'taki binanın madde ve alkol bağımlılarının yuvası haline gelen görüntüsünü geçtiğimiz aylarda ekranlara getirmiştik. 
Defalarca haber yapılmasına karşın şehrin göbeğindeki bir binada alkol ve uyuşturucu alarak çevre sakinlerini huzursuz eden şahıslara bugüne kadar göz yuman yetkililer sonunda harekete geçti ancak alınan tedbir şimdiden tartışma konusu oldu.


Park sorunu ve dar yollar nedeniyle trafik sıkışıklığı had safhada olan Düzce’de yaklaşık 60 araç kapasiteli binanın garajı kapatılarak çözüm bulundu. Çevresinde araçlar sıra sıra park edilirken, 5 yıldır atıl duran binanın garajına demir plakalarla set çekildi. Belediyeye ait olan binanın bazı kısımları borç karşılığı müteahhit firmaya verilmiş, geri kalan dükkanlar da satılmıştı. Binada dükkanları bulunan esnaf kendilerine sorulmadan yapılan bu değişikliğe sitem etti.


Dükkan sahibi Rıdvan Özdemir, “Buradaki esnafın görüşü alınmadı. Aksine bize gelinerek buradaki bütün problemler çözülecek ve garaj açılacak denildi. Biz daha yangın girişinden binaya giriyoruz. Buranın kapatılması da doğru değil. Biz garajı var diye aldık. Bununla ilgili gerekli girişimleri yapacağız.” dedi.
Öte yandan madde bağımlıları ile ilgili sorunların had safhada olduğu Düzce’de, atıl duran bir bina için bu şekilde önlem alınması da tepki ile karşılandı. Geçmişte Kültür Mahallesi'nde sık sık çıkan yangınlarla gündeme gelen 4 katlı metruk binanın pencere ve kapılarına da tuğla örülerek madde bağımlılarının giriş çıkışı önlenmek istenmişti. Garaj girişinin kapatılması, metruk ve boş binaları madde bağımlılarından uzak tutmanın çözümünün binalara kilit vurmak ya da yıkmak mı olduğu eleştirisine neden oldu. Gençleri bu tür maddelerden uzak tutacak tedbirler yerine bu şekilde geçici önlemlerin alınması esnafında tepkisine yol açtı.
Binada dükkan sahibi Rıdvan Özdemir, “Eğer madde bağımlıları için kapatılıyorsa, bütün şehri kapatmalıyız. Sokakları, binaları, boş yerleri kapatacaksınız. Bu işi kapatarak çözülecekse, her yeri kapatmalısınız. Bizim maalesef çözümlerimiz bu şekilde kapatmak duvar örmek çözüm değil.” diye konuştu.
Bina ve çevresinde dar sokaklar ve parklanmalar dikkat çekerken, Düzce’nin göbeğindeki yaklaşık 60 araçlık bir otoparkın kapatılarak heba edilmesi ayrı bir tartışma konusu…

 

Haber; S.KAŞKIR