Doğaya verilen zarara bir yenisi daha eklendi. Yeşil Düzce olarak bilinen ve doğa güzelliklerinin saymakla bitmeyeceği Düzce’de merkeze bağlı Kalıcı Konutlar Bölgesi kimliği belirsiz kişilerin istilasına uğradı.

Kalıcı Konutlar 5.Bölge 34.Sokak 35.ada etrafında yıllar önce dikilen süs bitkileri kimliği belirsiz kişiler tarafından katlediliyor. İhbar üzerine gittiğimiz bölgede iki kişi tarafından tırpan motoru ile kesilen süs bitkilerinin umursamazca biçildiği gerçeği gözler önüne serildi.


Çevre ve yeşil katliamı olarak nitelendirilen bu olayın yaşanmasında en büyük nedenlerden birinin de “Denetimsizlik” olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Belediyenin sorumluluğunda olmadığı öğrenilen bölge için Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne de şikayetlerin geldiği biliniyor. Sorumluluk alanı olmadığı gerekçesi ile eli kolu bağlanan müdürlük de duruma müdahalede bulunamıyor.



Bu gibi durumların ortadan kalkması ve vatandaşın doğa gibi hassas konularda “Keyfi” davranışlarının önlenmesi için denetimlerin olması gerektiği gerçeği de apaçık ortaya çıkıyor.

Haber: Ö.YILMAZ