Vatandaş merkezi istiyor
 
Düzce’de artan nüfus konut ihtiyacını da beraberinde getirdi. Kamu personeli ve üniversite öğrencisi sayısındaki artış Düzce'deki konut sıkıntısını hat safhaya ulaştırdı. Gayrimenkul Uzmanı Hikmet Keskin, hem göç hem de Kalıcı Konutlar'dan merkeze taşınmak isteyen vatandaşlar nedeniyle Düzce merkezde konut sıkıntısı yaşandığını ifade etti. Keskin'in Kalıcı Konutlar'daki vatandaşların artık Düzce merkezi tercih etmeye başladığını açıklaması geriye dönüşün başladığını ortaya koyarken artık Kalıcı Konutlar'ın tercih olmaktan çıktığını da göstermiş oldu.
 
Kalıcı Konutlar gözden düşüyor
 
Depremin ilk yıllarında Kalıcı Konutlar'a olan yoğun talep artık yavaş yavaş kayboluyor. TOKİ tarafından yapılan konutlar ve Düzce'de inşaat sektöründeki hızlı ilerleme göz önüne alındığında çarşıya yakın bölgelerde sıra sıra yeni konutlar yapılması halkın buraya yönelmesinde en önemli etken olarak gösteriliyor. Kalıcı Konutları'ın bağlantı yolu sayesinde 4 km gibi kısa bir mesafede olmasına karşın çoğu Düzceli'nin merkezdeki bir evde oturmayı istemesi bir kaç yıl içerisinde Kalıcı Konutlar'ın gözden düşeceğini de göstermiş oldu.
 
Çoğu vatandaş merkeze taşınmak istiyor
 
Gayrimenkul Uzmanı Hikmet Keskin ise hem göç hem de artan konut talebine ilişkin şu değerlendirmelerde bulunuyor.
 
“Düzce 1999 depreminin ardından büyük göçler verdi.” diyen Keskin, “Fakat son zamanlarda gittikçe göç almaya başladık. Bu göçün iki nedeni var. Birincisi Düzce’ye atanan kamu personeli, ikincisi ise üniversite öğrencisi sayısının artması. Bu nedenle kiralanacak konut bulmakta güçlük çekilmeye başlandı. Çoğu vatandaş, Kalıcı Konutlar'dan Düzce’ye taşınmak istiyor. Öğrenciler de Düzce merkezde ev tutmak istiyor. Düzce, diğer illerden sürekli göç alıyor. Hal böyle olunca Düzce merkezde konut ihtiyacı hat safhaya ulaşmış oluyor” dedi.
 
Camikebir ve Kiremitocağı revaçta olacak
 
Konut sıkıntısının Camikebir, Aziziye ve Uzun Mustafa mahallelerine yapılacak konutlarla aşılabileceğini savunan Keskin, “İlimiz genelinde belli başlı çalışmalar var. Bu çalışmaların sonucunda Camikebir ve Kiremitocağı mahalleleri ilerleyen zamanlarda revaçta olacak. Bu mahalleler ilerleyen zamanlarda Düzce’nin konut sıkıntısını karşılayacaktır.” şeklinde konuştu.
 
En çok tercih edilen mahalle Kültür Mahallesi
 

“Şu anda Düzce il genelinde en çok tercih edilen mahalle Kültür Mahallesi” diyen Keskin, “Bu mahalleyi sırası ile Uzun Mustafa Mahallesi, Şerefiye Mahallesi, Kiremitocağı Mahallesi, Aziziye Mahallesi ve Nusrettin Mahallesi takip ediyor. Ayrıca Düzce’de son yapılan TOKİ konutlarının ardından il genelinde bu bölgelere doğruda kaymalar oluştu. Ayrıca Memursen Konutları gibi Düzce’ye konutların yapılmasını vatandaşlar da istiyor” diye konuştu.

Haber; C. ÜSTÜNER