Daha önce birçok kez gündeme getirdiğimiz Kalıcı Konutlar ’da sürü halinde dolaşan başıboş köpekler, vatandaşları korkutmaya devam ediyor. Sürü halinde dolaşan köpekler daha önce bir vatandaşa saldırmış ve yaralanmasına sebep olmuştu.

Kış mevsiminin etkisinden dolayı hava şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte başıboş köpeklerin yiyecek bulmasının zorlaşması onları saldırgan hale getirebiliyor. Yetkililerin somut bir çözüm üretmede ellerindeki imkanların yetersiz kalıyor. Sorunun çözümü konusunda neler yapılması gerekiyor noktasından adeta içinden çıkılmaz bir durum oluşturan başıboş köpekler için bir öğretmen haber merkezimize ulaşarak duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

2.bölgede ikamet ettiğini aktaran öğretmen köpeklerin 15-20 tane sürüler halinde dolaştığını çocuklara saldırdığını, saldırgan köpeklerden kızının da nasibini aldığını ifade etti.

“ Lütfen Bu konuya dikkat” başlığı ile şikayetini dile getiren vatandaş şunları söyledi: “Kalıcı Konutlar 2. Bölgede ikamet eden ve yayınlarınızı ilgi ile izleyen bir öğretmenim.   Son aylarda yaşadığımız çevrede pek çok sokak köpeği bulunmakta ve insanlara özellikle de çocuklara saldırmaktalar. Hatta bu sabah kızıma saldırdılar. 15-20 tane sürüler halinde geziyorlar ve çevredeki insanlara,  çocuklara saldırıyorlar. Konu ile ilgili bir haber yapıp, yetkililerin dikkatini çekmeniz konusunda sizden rica  ediyorum. Düzce halkının sesi olduğunuz için sonsuz teşekkürler.” 

Köpeklerin insanlara daha büyük zarar vermeden yetkililer tarafından toplanılmasını isteyen öğretmen sorunun kalıcı olarak çözülmesini beklediklerini vurguladı.

Haber;Y.SEVER