Düzce Belediyesi’nin bünyesine kattığı mahallerde sıkıntı bitmiyor. Arapçiftliği’nden sonra Gümüşpınar Mahallesinden de “mahalle olduk ama hizmet alamıyoruz” şeklinde tepki sesleri yükseliyor.

Yaklaşık üç yıl önce mahalle olan Gümüşpınar Mahallesi’nde, ikamet eden vatandaşlar mahalle olduğundan bu yana belediyeden bir hizmet göremediklerinden yakındı.

Mahalle sakinlerinden Nursel UzunçakmakOtobüslerin çarşı içine girmelerini istiyoruz, hastanelere sürekli gitmesini istiyoruz. Şikayetlerimiz bunlar.  Belediye otobüsleri girdi ama biz bir şeyden faydalanamadık. Düzce’nin içine girmiyor, hastaneye sabah bir kere gidiyor. Biz iki vasıtayla hastaneye gidiyoruz “ dedi.

“Hani nerede hizmet?”

Önceden dolmuşla gittikleri yerlere otobüs seferleri koyulduğundan beri sıkıntı yaşadıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Bekir Çubukçu, şöyle serzenişte bulundu:

 “ Bizim önceden dolmuşumuz Küçüksu’ya gidiyordu ama şimdi biz iki kişi biniyoruz, acil hastamız oluyor hastaneye gidene kadar ya taksi tutacağız ya aktarma yapacağız.  3-4 sefer gidiş geliş yapıyoruz. Belediyenin hiçbir hizmetinden yararlanamıyoruz. Hani nerede bir hizmet yaptım desin belediye”

“bu bize reva değil!”

Bir diğer mahalle sakini ise kaliteli hizmet istediklerini söyledi. Mahalle sakini “İki buçuk liraya on beş dakikaya Düzce’ye gidiyoruz bu bize reva değil.  Eskiden iki liraya gidiyorduk ama en azından istediğimiz yere gidebiliyorduk. Biz kaliteli hizmet görmek istiyoruz” dedi.

“Para için mahalle yaptı!”

Belediyenin İller Bankasından para almak için Gümüşpınar’ı mahalle yaptığını iddia eden Haydar Örenay ise belediyeden taleplerini sıraladı.

Örenay “ İstiyoruz ki düzgün bir hizmet olsun. Burayı İller Bankası’ndan para almak için mahalle yaptı. Ama mahalle yapınca bir hizmet lazım fakat biz o hizmeti göremedik. Şuarada bir  yer var girişte oraya bir spor tesisleri falan kurulsa iyi olur çocuklarımız için” diye konuştu. Gümüşpınar mahallesi sakinleri bu duruma bir an önce el atılmasını bekliyor.