Gerek sağladıkları faydalar, gerekse yok olduklarında ortaya çıkan sonuçlar itibariyle yalnız ait oldukları ülkeler için değil, tüm insanlık için son derece önemli varlıklar olan ormanların korunmasına dönük çalışmalara her geçen gün yenisi ekleniyor. Yeşilin her rengini içerisinde barındıran ormanlarıyla adından söz ettiren Düzce'deki yetkililer farklı bir koruma yöntemine başvurdu. Düzce Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri tarafından; ormanların ve ormanlardaki tüm varlıkların en üst düzeyde korunması amacıyla, ileri teknolojiden yararlanıldı. Mobil kameralı koruma çalışmaları ile koruma hizmetlerinin bir adım ileriye taşınması sağlandı.

 

Gece koruma nöbetine kameralı destek

Düzce Orman İşletme Müdürü Selçuk Yıldız, tüm ormancılık faaliyetlerinin hızla devam ettiği şu günlerde, ağır kış şartlarının başlamasına çok az bir süre kalması nedeniyle gece koruma nöbetinde araziye çıkan araçlara, araç içi mobil kamera takılarak koruma uygulaması yapıldığını ifade etti.

Yıldız, orman muhafaza memurlarının nezaretinde koruma çalışmalarına katılan araçlarda, gece boyunca kayda alınan video görüntülerinin bizzat kendisi tarafından incelendiğini ve arşivlendiğini de sözlerine ekledi.

 

Sabit kamera da yerleştirilecek

Bölgede orman emvali kaçakçılığı eski yıllara oranla ekonomik şartların iyileşmesi, parkeciliğin azalması gibi sebepler nedeniyle azalmış olsa da, yapılan bu uygulamayla minimuma indirilmesinin hedefleniyor. Önümüzdeki günlerde mobil kamera uygulamasının tüm araçlara yayılacağı ve arazideki kritik noktalara da sabit kamera konulması konusunda çalışma yürütüleceği öğrenildi.

haber;C.ÜSTÜNER